REUTERS
KOJA JE CIJENA TAKVOG DRAGULJA

PRODAJA ANTE ĆORIĆA: NA POTEZU JE MAHER KOJI JOŠ NIJE PROMAŠIO U PROCJENI HRVATA Velikan očekuje popust, a Dinamo 'ponudu koja se ne odbija'

DINAMO Slavni član Serie A zainteresiran za mladog veznjaka lidera Prve HNL
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. prosinac 2017. 16:51

Roma želi Ćorića. Ljudi iz rimskog kluba razgovaraju na tu temu, šuška se i da je Antin otac Miljenko bio u Rimu i oči u oči razgovarao s Rominim čelnicima. Ako nije zameo trag pa bio negdje drugdje. Koliko se iz čitave priče, koja ne nudi puno činjenica, već puno rečenica s “navodno”, može razaznati, Roma i Ćorić brzo bi se dogovorili, ali Dinamo ga ipak neće pustiti za “džabe”. Spominjala se svota od 12 milijuna eura, koju je Roma spremna ponuditi, ali ne znamo je li u njoj i transfer i Ćorićeva “gaža”.

U Dinamu tvrde da nisu dobili nikakvu ponudu i da o čitavoj priči ne znaju ništa. U svakom slučaju, Roma zasad ne misli ići s ciframa u nebo, a ni Dinamo još ne želi popustiti i previše sniziti cijenu. Čekaju u Maksimiru da prijelazni rok počne, da se tržište probudi, do kraja siječanja svašta se može dogoditi. Sjećamo se poslova s Lovrenom, Kovačićem, Brozovićem, oni su odlazili u zimskom prijelaznom roku, neki i u sam “pucanj”, za dobar novac, bolji od predviđanja, pa se možda isto dogodi i s Ćorićem. Nema žurbe, kažu u Dinamu, iako je jasno da se ove zime razmišlja o prodaji barem jednog cijenjenog eksponata. Benković, Ćorić ili netko treći, sve je moguće.

Prvo želio Badelja

Inače, sportski direktor Rome Monchi veliki je zaljubljenik u hrvatske nogometaše, a posebno Dinamove. Osim što je baš on doveo Ivana Rakitića iz Schalkea u Sevillu, vidjevši u njemu igrača koji će postati vođa momčadi, a kasnije i materijal za Barcelonu, u više je navrata želio dovesti igrače iz Dinama. Prvo je želio Milana Badelja, potom i Marcela Brozovića, a kao što znamo, nije ih uspio dovesti.

No, činjenica je da je imao nos, obojica su sad važni reprezentativci, igrači na cijeni i ne bi promašio da su tada došli u Sevillu. Sad mu se dopada Ćorić, uostalom, i njega je želio dovesti u Sevillu, prije godinu-dvije, dok je još radio u andalužanskom klubu. Monchi zna kakav je Ćorić talent, uvjeren je da bi od njega u Romi mogao napraviti sjajnog igrača, međutim, isto tako, svjestan je da Antina karijera u ovom trenutku ne ide u smjeru u kojem se očekivalo.

On je prije svih svojih vršnjaka, pa i mlađih Olma, More, Sose i Benkovića, ušao u prvu momčad i bio u fokusu svih skauta i klubova, a sad je po minutaži i statusu iza njih. Prati Roma situaciju, vidi da nešto ne štima, zato su u Rimu i na oprezu, ne žele se zaletjeti s velikom ponudom. Uostalom, Roma se bori za naslov prvaka, igra europsko proljeće, pitanje je bi li odmah na proljeće bilo mjesta za Ćorića u momčadi. Uvijek ima i opcija posudba s pravom ili obvezom otkupa, međutim ne znamo koliko su tome skloni u Maksimiru.

Benkovićev status

Ako Ćorić ide, žele za njega dobiti razuman novac. Stoga im se ne žuri. Kako god, dima ima u priči oko Rome i Ćorića ima, a hoće li se pojaviti i veliki plamen, zasad je teško reći. Jer, bio je Ante već nekoliko puta blizu transfera, prošlog ljeta, recimo, blizu Sampdorije, no uvijek je ostao u Dinamu, nečiji apetiti u pregovorima nisu bili zadovoljeni.

Drugi mladić o čijem se odlasku konstantno govori jest Filip Benković. Za njega Modri traže više od 20 milijuna eura, spominjali su se neki potencijalni platiše, no i ta je priča zadnjih dana stala. Ili se samo primirila do iza Nove godine?

Nije isključeno da Benković ipak ostane u Maksimiru, da preko igara u Dinamu pokuša izboriti Svjetsko prvenstvo i nakon njega napusti modru svlačionicu za visoki iznos. Međutim, uvijek je moguće da dođe ponuda koja se “ne može odbiti”.

Linker
19. svibanj 2024 14:12