Tony Marshall/Getty Images
U IŠČEKIVANJU POTPISA

TRANSFERNA TRAKAVICA Rijeka još čeka Nikicu Jelavića, a u međuvremenu na Rujevicu stiže šibenski stoper?

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 03. veljača 2017. 09:24

Nikica Jelavić sve je dogovorio s Rijekom i samo ga formalnosti dijele od potpisa ugovora s riječkim prvoligašem. Neslužbena je to informacija koja se pojavila jučer, ali koju je u večernjim satima demantirao zamjenik sportskog direktora Ivan Mance.

Nije isključeno da će se sve vrlo brzo promijeniti, da će glasina o finalizaciji Jelavićeva transfera dobiti službenu notu, ali vodstvo Bijelih ne želi prejudicirati bilo kakav zaključak. Bez obzira što je Jelavić još u ponedjeljak bio na Rujevici, što se može protumačiti kao više nego očiti signal da ponuda jedne i potražnja druge strane nisu previše udaljene.

- Nije točna informacija da smo sve dogovorili s Jelavićem. Pregovori su u tijeku, Nikica još mora raščistiti svoj odnos s Beijingom i njegov je dolazak u jednakoj mjeri blizu koliko je i daleko - rekao je Mance.


Nikica Jelavić ★ || Goals || 2011-12 ►HD◄ by witchironclad

Iako su prilično rezervirani i oprezni zbog mogućnosti da cijeli posao ne završi kako se očekuje, na Rujevici vjeruju da bi danas mogli imati precizniju informaciju kada je riječ o njegovu angažmanu. I dalje se, dakle, čeka Jelavićeva odluka o prihvaćanju riječke ponude.

Kada bi to učinio, sigurno bi postao najplaćeniji igrač Rijeke, prema važećem ugovoru u Kini u mjesec dana zarađuje koliko na Rujevici igračima iz gornjeg platežnog razreda iznosi godišnji ugovor i sigurno da će se tu probiti neki do sada postavljeni financijski okviri. Hoće li premašiti i pola milijuna eura za godinu dana? Za sada je sve u sferi nagađanja, ali nije isključeno da se takvo što doista i dogodi. Visina ugovora, ako bi ga prihvatio, zbog toga bi i iskočila iz dosadašnjih okvira, ali ako je to cijena naslova prvaka, onda se nju u svakom slučaju isplati platiti. Odgovorni u riječkom prvoligašu zakopčani su po pitanju svih detalja vezanih uz ponudu Jelaviću, ali za pretpostaviti je da će ugovor biti barem na godinu i pol dana.

Vatrogasno rješenje

- Bez obzira hoće li se ovaj transfer završiti ili ne, imamo momčad koja je kompetitivna - rekao je zamjenik sportskog direktora Ivan Mance.

Istovremeno s privođenjem kraju priče oko angažmana Nikice Jelavića, u Albufeiri se traže i rješenja za poziciju središnjeg braniča. Matjaž Kek je zavapio da je riskantno ići u prvenstvo s dva zdrava braniča, pa su Juričić i Mance prisiljeni tražiti novo rješenje nakon peha koji im se dogodio sa Župarićem. Navodno je jedan od igrača u užem izboru i Ante Kulušić, 30-godišnji Šibenčanin koji je prije nekoliko dana raskinuo ugovor s turskim prvoligašem Genclerbirligijem.

Riječ je o nekadašnjem mladom reprezentativcu Hrvatske (3 nastupa), koji je posljednjih osam godina igrao u jakom turskom prvenstvu u kojem je skupio 163 nastupa, a s kojim je Rijeka prijašnjih sezona već razgovarala o mogućem angažmanu. Iako je dosadašnja praksa na Rujevici bila dovođenje igrača kojima se može podignuti vrijednost i u budućnosti zaraditi na njihovu transferu, nezavidna situacija u kojoj su se našli nakon transfera Mitrovića i ozljede Župarića mogla bi ih potaknuti na ovakvo vatrogasno rješenje koje, s obzirom na Kulušićeve reference, ne zvuči nimalo loše.

Linker
26. travanj 2024 09:29