Getty Images
ODUŽILO SE ZBOG PRAZNIKA U KINI

NOVI HRVATSKI MEGA-TRANSFER Jelavić sve dogovorio s Rijekom, već danas slijeće u Portugal i postaje najskuplji igrač lidera HNL-a!?

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 04. veljača 2017. 09:49

Trakavica oko dolaska Nikice Jelavića u Rijeku danas bi trebala biti okončana! Prema neslužbenim informacijama, bivši hrvatski reprezentativac prihvatio je uvjete koje mu je ponudila Rijeka i kada raskine ugovor sa svojim, po svemu sudeći bivšim, klubom Beijing Renheom, priključit će se pripremama riječkog prvoligaša u Portugalu. U najboljoj varijanti to bi se moglo dogoditi već danas nakon što se cijela priča odužila zbog praznika u Kini i tamošnje proslave Nove godine.

Dobivanje “čistih papira“ trebala bi biti posljednja prepreka potpisu ugovora s riječkim prvoligašem prema kojem bi se Jelavić obavezao na vjernost Rijeci na idućih godinu i pol dana. Neslužbeno, Jelavić će biti najplaćeniji igrač Rijeke, ali iznosi iz njegova ugovora neće bitnije odskakati od onih iz najvišeg platežnog razreda u riječkoj svlačionici. Drugim riječima, platežna granica od pola milijuna eura neće biti probijena, ali bi Jelavićev ugovor trebao biti stimulativne prirode, odnosno uključivati bonuse realizacijom kojih bi mogao povećati zaradu.


Nikica Jelavić ★ || Goals || 2011-12 ►HD◄ by witchironclad

Nova dimenzija

Ako obje strane danas uspješno premoste posljednje detalje, Jelavić će postati najzvučnije pojačanje Rijeke otkako je HNL-a. Davor Vugrinec bio je jedna od ključnih figura u osvajanju Hrvatskog kupa 2006. godine, Fredi Bobić je godinu dana ranije došao s osvojenom Ligom prvaka u svom igračkom CV-ju, dok je Andrej Kramarić tek na Kantridi doživio svoju igračku eksploziju. S obzirom na klubove u kojima je igrao (Glasgow Rangers, Everton, West Ham…) i godine u kojima je još uvijek u naponu snage, Jelavić je prva špica kalibra kakvu Rijeka još nije imala u svojoj momčadi.

Bez obzira što su u riječkom dresu prvi strijelci lige bili igrači poput Tomislava Ercega ili Leona Benka... Nikica Jelavić nedvojbeno će biti jaki adut u ofenzivnom špilu Matjaža Keka. Iako slovenski strateg naglašava da mu je primaran angažman središnjeg braniča, igrač Jelavićevih karakteristika nedvojbeno bi donio novu dimenziju igri Bijelih, ali i opasno zaoštrio konkurenciju u ofenzivnom dijelu gdje i bez njega šest igrača ravnopravno konkurira za četiri mjesta u momčadi. Rijeka bi tako više nego ikada ranije postala momčad na prednji pogon, a napadačka širina nova potvrda šampionskih ambicija.

Linker
16. travanj 2024 19:04