Angel Martinez/Getty Images
SLOŽILI SE I TATA I MENADŽER

U TABORU DANIJA OLMA PRELOMILI I DONIJELI ODLUKU! Evo gdje će jedan od najboljih igrača Dinama i španjolski reprezentativac igrati idućeg proljeća

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. prosinac 2019. 08:57

Iz tabora Danija Olma stigla je vijest koja će sigurno jako razveseliti sve navijače Dinama. Španjolski reprezentativac ostaje u Dinamu! Ovog zimskog prijelaznog roka, ako, naravno, ne stigne neka luda ponuda koja se neće moći odbiti, Olmo neće biti prodan: - Gotovo sam siguran da Olmo ostaje u Dinamu!

Nije najbolji put

To nam je kazao njegov menadžer Andy Bara: - Odlazak mladog igrača u zimskom prijelaznom roku definitivno nije najbolji put. Ako si zaradio luksuz da možeš birati, onda uvijek odlaziš na ljeto. Zato držim da će Olmo otići tek idućeg ljeta. Uostalom, njegov otac koji je trener, također želi da Dani ode na ljeto, a ne sad u ovom zimskom prijelaznom roku.

Dakle, Olmova strana očito želi da mladi reprezentativac Furije ostane i da na proljeće igra u momčadi Nenada Bjelice. Njihova logika ide za tim da se momčadi stvaraju na ljetnim pripremama, kad se manje-više uvijek slažu kockice, kad se često ipak starta od nule. Olmova strana ne želi da Dani ode ove zime u neku već formiranu momčad gdje će mu se biti teže izboriti za udarni sastav.

Jer Olmo neće otići u neki osrednji klub, već isključivo u neki od najvećih europskih klubova koji igraju Ligu prvaka i koji već imaju posložene rostere. Daniju se želi omogućiti da na ljeto, na startu nove sezone krene u novoj sredini, te da se onda nametne kao igrač koji će igrati.

Formirane momčadi

- Ne volim govoriti o drugim igračima, ali da sad u Dinamo dođe Griezmann, ne bi se kraj Petkovića naigrao! To vam je tako u svakom klubu, kad se formira momčad koja igra dobro, teško je upasti i izboriti se za udarni sastav, zato smo mi da Dani ostane u Dinamu, da ode na ljeto kad sve ipak u velikoj mjeri ide ispočetka - zaključio je Bara.

Naravno, to što Olmova strana želi da Dani ostane, ne treba, kao što smo već napisali, ništa značiti ako na maksimirsku adresu stigne ponuda koja se jednostavno ne odbija. Dinamo ima glavnu riječ, on odlučuje, a naravno nemojmo se zavaravati, velika ponuda osvijetljena milijunima eura koja bi oduševila i Olma, promijenila bi i stav kad se radi o odlasku na zimu.

Međutim, iz Maksimira zasad nema vijesti o nekoj takvoj ponudi, pa je ova priča o ostanku Olma do ljeta poprilično vjerodostojna i realna. Ponude možda sad i ne stižu iz razloga što zainteresirani klubovi znaju za Olmovu želju za ostankom do ljeta. Vjerojatno pretpostavljate kako to već ide u nogometnim krugovima, uglavnom se sve zna u kuloarima, razmišljanja klubova, igrača, menadžera...

Ali u svemu tome je najbitnije da je vjerojatni ostanak španjolskog reprezentativca novi veliki stimulans za Dinamo pred krucijalnu utakmicu s Manchester Cityjem. Dinamov mogući ostanak u Europi na proljeće znači da će Bjeličina momčadi i tada biti iznimno snažna, sposobna za velika djela i rezultate na koje će svaki navijač Dinama biti ponosan. Ne radi se tu samo o Daniju. Kad smo kontaktirali neke ljude iz kluba, dobili smo jednu rečenicu koja budi ogromni optimizam i, naravno, pokreće zadovoljstvo i sreću svakog poklonika plave boje.

- Naša deviza je i dalje - nema prodaje!

To smo čuli u Maksimiru. U klubu žele zadržati sve najvažnije figure, žele Bjelici omogućiti da i dalje stvara rezultate koji ulaze u povijesne rubrike. Dinamo si to očito može priuštiti.

Linker
26. travanj 2024 03:09