Ronald Gorsic / CROPIX
POKORILI REGIJU

DINAMOVCI PO NAGRADE OTIŠLI PRIVATNIM AVIONOM Bjelica, Olmo i društvo zvijezde gala večeri u glavnom gradu BiH, Zdravko Mamić menadžer desetljeća!

U Sarajevu je otvoren osmi međunarodni simpozij o sportu i prvi međunarodni festival dokumentarnog sportskog filma “Simposar 2019”...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. prosinac 2019. 22:22

Na krasnoj priredbi čiji je pokretač i direktor poznati sportski novinar Sabahudin Topalbećirević djelile su se i nagrade za najbolje sportske dosege u regiji. Glavne zvijezde večeri bili su - dinamovci! Maksimirsko društvo je uzelo toliko nagrada da su jedva stale u privatni avion s kojim su nakon poslijepodnevnog treninga u četvrtak otputovali u glavni grad Bosne i Hercegovine.

Dinamo je dobio nagradu kao najbolji klub u regiji za 2019. godinu, prošlosezonski plasman u osminu finala Europske lige, te ovosezonski u Ligu prvaka. Modri jednostavno nisu imali konkurenciju. Nenad Bjelica je pak pokupio nagradu kao najbolji trener, Dani Olmo kao otkriće godine, Amer Gojak kao najbolji nogometaš Bosne i Hercegovine, a Zdravko Mamić je dobio posebnu nagradu, proglašen je nogometnim menadžerom desetljeća!

Simposar

Dakle, zagrebački klub je u Bosni i Hercegovini primio sva moguća priznanja, postao je nedodirljivi nogometni klub u regiji. Kad u drugoj državi dobijete takva nagrade, onda je jasno koliko ste cijenjeni na ovim prostorima.

Sarajevo je dakle, bilo sportski centar regije. Na 'Simposar 2019.' stigla su velika sportska imena poput Husrefa Musemića, Vahidina Musemića, Amara Osima, Miše Smajlovića, Fuada Muzurovića, Ratka Radovanovića, legende KK Bosna, Amela Tuke... Bili su prisutni i ljudi iz filmske industrije, poznati redatelji Dino Mustafić i Ademir Kenović.

Na cjelokupnoj priredbi prikazat će se 24 dokumentarna sportska filma iz 13 država, a od toga četiri filma iz Hrvatske. Prvi film koji je bio prikazan nakon dodjele nagrada je “Pariz 1999-20 godina poslije”, koji govori o talijanskoj košarkaškoj reprezentaciji koja je prije 20 godina postala prvak Europe, a koju je s klupe predvodio Bogdan Tanjević.

Simposar

Danas je na rasporedu promocija knjige Milojka Pantića 'Nebo se otvorilo', a stigli su i specijalni gosti iz Milana, predsjednik Međunarodnog filmskog festivala Franco Ascani i generalni sekretar Enco Cappieoli.

Sve u svemu, Dinamo je sportski pokorio regiju, sjajni dečki Nenada Bjelice mogu se pohvaliti velikim europskim dostignućima i nisu popularni samo u Hrvatskoj, nego su ogroman trag ostavili među ljubiteljima nogometa i sporta i izvan Hrvatske, na prostorima regije gdje imaju veliki broj navijača.

Linker
24. travanj 2024 05:32