Matej Vuk (Lijevo)
 CROPIX
ZIMSKI TRANSFERI

VELIKI TALENT VRAĆA SE U RIJEKU Mnogi su se čudili kad je pušten jedan od najboljih igrača sjajne generacije, ali sad će napokon dobiti pravu priliku?

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 30. prosinac 2018. 00:27

Matej Vuk trebao bi postati - ne dogodi li se nešto neočekivano posljednjih dana 2018. godine - prvo novo lice na pripremama Rijeke za proljetni dio sezone. Doduše, ovo “novo” treba shvatiti uvjetno jer je riječ o junioru Rijeke (napadač) koji je jesenski dio sezone odradio na posudbi u zaprešićkom Interu i koji bi se samo vratio u matični klub.

Vuk je već ranije označen kao ponajbolji igrač generacije rođene 2000. godine, koja je ostvarivala zapažene uspjehe na domaćim i međunarodnim turnirima, i jedan je od onih koje se već duže smatra klupskom budućnošću kada za to dođe vrijeme. Nakon što je prošlog ljeta potpisao novi stipendijski ugovor, upućen je u Zaprešić na posudbu. Navodno je minutaža u prvoligaškoj konkurenciji i bio jedan od uvjeta potpisivanja ugovora, njegov daljnji igrački razvoj bio je preduvjet, a sada je na Rujevici očito procijenjeno da više prostora može dobiti u Rijeci nego u Interu.

Čuli smo i da se Samir Toplak nije mogao načuditi kako igraču takvih kvaliteta riječki prvoligaš ne može biti platforma za igračko sazrijevanje, no sada će Vuk dobiti priliku da pokaže što zna i može.

Nema spora da je riječ o velikom talentu, rođeni Čakovčanin na Kvarneru je od 2014. godine, u riječkoj školi nogometa dobili su dovoljno prilike da upoznaju njegove igračke i ljudske kvalitete, usto ga je u juniorskoj momčadi trenirao današnji Bišćanov pomoćnik Renato Pilipović, koji se uvijek pozitivno izražavao o njegovu nogometnom znanju.

- Nadam se da ću što prije zaigrati u dresu Rijeke, a kad će to biti, još ćemo vidjeti - rekao je jesenas Vuk za klupske stranice riječkog prvoligaša i istaknuo da mu je Inter pomogao da probije tu barijeru seniorskog nogometa.

- Vidio sam razliku između juniorskog i seniorskog nogometa, ali mislim da sam se već priviknuo. Na početku sam je više osjećao, pogotovo kada sam počeo prve pripreme s Rijekom i vidio razliku u agresiji i trci, ali kada je počeo HNL, već sam se osjećao odlično - rekao je Vuk, koji će još s nekolicinom juniora pokušati dokazati da je materijal za Rijeku.

Linker
26. travanj 2024 21:11