Action Images via Reuters
NOVI VELIKI IZAZOV

VIDEO: SLAVEN BILIĆ NAPOKON IMA NOVI KLUB! Bivši hrvatski izbornik nakon jedne od najjačih liga svijeta izabrao iznenađujuću destinaciju!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. rujan 2018. 00:55

Slaven Bilić i službeno je potpisao ugovor s Al-Ittihadom, jednim od najvećih klubova Saudijske Arabije. Bilić je nakon angažmana u West Hamu izabrao ponudu koja, barem u financijskom smislu, zvuči fantastično.

Bivši hrvatski izbornik bi, neslužbeno, u Arabiji trebao zarađivati oko tri milijuna eura godišnje.

Al-Ittihad s oduševljenjem dočekuje hrvatskog trenera jer već deset godina nisu osvojili naslov prvaka, a i ove su godine ušli u sezonu s tri poraza i jednim remijem u četiri utakmice. Bilić ima iskustva u Premiershipu i u veoma zahtjevnoj turskoj ligi te će zasigurno biti veliko pojačanje za saudijski klub.

Zadnji angažman bio mu je prije nešto manje od godinu dana u engleskom West Hamu, a prije toga vodio je Bešiktaš, Lokomotiv iz Moskve, splitski Hajduk i, naravno, hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Čelnici Al-Ittihada dogovorili su suradnju s hrvatskim strategom do kraja ove sezone s mogućnošću produljenja ugovora.

"Bilić će trenirati Al-Ittihad tijekom cijele nadolazeće sezone.", službeno je priopćenje saudijskoga kluba. "Uprava želi Slavenu Biliću puno uspjeha u novoj misiji postavljanja Al-Ittihada na stare staze slave."

Zbog lošeg starta u sezonu otkaz je dobio argentinski trener Ramon Diaz koji je svojedobno vodio momčad Oxford Uniteda i to u sezoni 2004/2005. Zadnji veliki uspjeh Al-Ittihad je ostvario 2009. kada su posljednji put osvojili domaće prvenstvo, a najveći uspjeh kluba je osvajanje azijske Lige prvaka dvije godine zaredom, 2004. i 2005.

Navijači su već preplavili društvene mreže euforičnim objavama i izrazima dobrodošlice.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 16:14