Ronald Gorsic / CROPIX
KORAK DO POVIJESNOG USPJEHA

PROSLAVLJENI HRVATSKI STRUČNJAK NA KORAK DO FINALA LIGE PRVAKA! Bivši Dinamov trener pokušat će ponoviti veliki Dalićev uspjeh

Piše: HinaObjavljeno: 02. listopad 2018. 21:59

U prvom susretu polufinala azijske nogometne Lige prvaka iranski Persepolis, kojeg vodi hrvatski stručnjak Branko Ivanković, je na gostovanju u Dohi protiv katarskog Al Sadda slavio s 1:0, te je napravio veliki korak ka plasmanu u finale.

Strijelac pobjedničkog gola u 86. minuti bio je napadač Ali Alipour iz penala, a uzvratni susret je 23. listopada u Teheranu.

Za Persepolis pričuvni vratar Božidar Radošević, bivši igrač Hajduka, Šibenika i Intera, ostao je na klupi za rezerve. Al Sadd predvode bivši španjolski reprezentativci Xavi i Gabi, a trener je Portugalac Jesualdo Ferreira.

Ove dvije momčadi već su se sastajale ove sezone u skupini. U Dohi je bilo 3:1 za Al Sadd, a u Teheranu je slavila Ivankovićeva momčad s 1:0.

U drugom polufinalu japanska Kashima Antlers će u srijedu ugostiti korejski Suwon Samsung Bluewings. Uzvrat je 24. listopada u Suwonu.

Finalne utakmice su na rasporedu 3. i 10. studenoga.

Jedini hrvatski trener koji je osvojio azijsku Ligu prvaka je Dragan Talajić kojem je to uspjelo 2004. godine na klupi Al Ittihada. Talajić je bio pomoćni trener Tomislavu Iviću u saudijskom klubu, no Ivić je nakon domaćeg poraza 1:3 od južnokorejskog Seongama u finalu Lige prvaka dobio otkaz. Talajić je vodio momčad u uzvratu gdje je senzacionalno slavio s 5:0 i tako osvojio trofej.

ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - MAY 18: Al Ain Manager Zlatko Dalic celebrates with Alex Jason Brosque after winning   the Presidents Cup Final match between Al Ain and Al Ahli  at Zayed Sports City on May 18, 2014 in Abu Dhabi, United Arab Emirates.  (Photo by Francois Nel/Getty Images)
Francois Nel/Getty Images

Korak do naslova pobjednika azijske Lige prvaka bio je i hrvatski izbornik Zlatko Dalić prije dvije godine. Dalić je tada vodio Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Međutim, naslov je pripaao korejskom Jeonbuku koji je pred svojim navijačima pobijedio 2:1,a potom u uzvratu igrao 1:1.

Linker
07. svibanj 2024 11:23