Foto: Paun Paunovic / CROPIX
SLUŽBENO

UEFA SMANJILA KAZNU ANTI REBIĆU Dobre vijesti za hrvatskog reprezentativca, Žalbena komisija djelomično uvažila žalbu

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 11. listopad 2019. 10:26

Ante Rebić nije se još ustalio u Milanu, upisao je tek tri nastupa, odigravši samo 63 minute za novi klub. Dva dana prije nego što je došao u Milan, odigrao je posljednju utakmicu za Eintracht.

Bilo je to u sklopu kvalifikacija za Europsku ligu protiv Strasbourga. Rebić je bio među najboljima, asistirao je za prvi gol i onda je u 44. minuti isključen zbog prekršaja na vrataru. Po mnogima hrvatski reprezentativac nije zaslužio crveni karton, ali odluka se nije promijenila. UEFA je odrezala drakonsku kaznu Rebiću, 25-godišnjak je dobio čak pet utakmica suspenzije, ne zbog prekršaja, nego zbog ponašanja nakon crvenog kartona.

U obrazloženju kazne stoji da je Rebić vrijeđao suca, a to je strogo zabranjeno. Kako Milan ove godine ne igra Europu i to jer su odustali, tako Rebić nema prigodu odraditi spomenutu kaznu. Jučer je, pak, ona umanjena. Eintracht se žalio na visinu kazne i Žalbena komisija je prihvatila djelomično njihove argumente.

Rebiću je tako ostalo četiri utakmice kazne, s time da mora tri ‘odraditi’, a četvrta je uvjetna. U sljedeće dvije sezone u eurokupovima ne smije napraviti ništa što bi je aktiviralo. Kada će pak Rebić odraditi suspenziju, vrlo je upitno. Rezultati Milana ove sezone ne jamče izlazak na europsku scenu.

Linker
26. travanj 2024 14:31