Šibenik
 Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX / CROPIX
VRHUNAC TURBULENTNE SEZONE

VIDEO: NA ŠUBIĆEVCU ZAVRŠEN PRVI ČIN OBRAČUNA ZA PRVU LIGU Šibenik poveo sjajnim golom s ruba šesnaesterca, ali Istra se ekspresno vratila!

Odigrana je prva utakmica kvalifikacija za elitni rang HR nogometa, a nakon nje nismo ništa bliži odgovoru tko će sljedeće sezone igrati protiv najboljih klubova Prve HNL. Završilo je, naime, 1:1, rezultat koji obje momčadi drži u igri.
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 31. svibanj 2019. 20:50

Suncem okupani Šubićevac dočekao je veliku utakmicu, Šibenčani su napunili tribine, a treneri nisu previše komplicirali s postavama. Sam uvid u sastave pokazao je namjere oba trenera, prvenstveno se gledalo kako ne primiti pogodak.

Tako se i krenulo, oprezno, Šibenik se povukao na svoju polovicu, dopustivši stoperima Puljana kreaciju, a kada je tako obično od igre nema previše. I nje nije bilo, a onda se u samo 120 sekundi dva puta tresla mreža. Prvo je Kukec pogodio nakon akcije u kojoj obrana Istre nije izgledala previše uvjerljivo, ali brzo je stigao odgovor na drugoj strani. Fuentesova reakcija bila je vrhunska, za razliku od statične obrane domaćina. Taj je pogodak donio dosta nesigurnosti u domaće redove, pa su gosti privremeno zagospodarili terenom, ali bez konkretnih prigoda pred Labrovićem.

Velika borba na sredini, u kojoj se s nekoliko lijepih poteza istaknuo šibenski dijamant - Marko Bulat, trajala je do kraja poluvremena, gosti će možda žaliti za prigodom Fuentesa u 41. minuti. Obeng je nabacio s lijeve strane, a Španjolčev pokušaj glavom s pet metara sjajno je obranio mladi vratar domaćina. Do kraja prvog dijela domaći su bili ti koji su pritisnuli, imali su nekoliko udaraca s više od 20 metara, ali sve je završavalo u bloku, pa se na odmor otišlo sa 1:1.

Nije bilo promjena na početku drugog dijela, jedino je bila vidljiva tendencija domaćih koji su krenuli puno ofenzivnije. Igra se preselila na polovicu Istre, međutim nedostajalo je preciznosti u posljednjem dodavanju pa nije bilo previše opasnosti pred Čondrićem. Gosti su čekali svoju prigodu iz kontri, ali domaća obrana vrlo rano je otklanjala sve naznake opasnosti.

Nažalost, sredinom drugog dijela najveća uzbuđenja zbivala su se na tribinama, jer su Funcuti iskoristili svoj pirotehnički arsenal i nekoliko je puta sudac Bebek morao prekidati dvoboj, što je više pogodovalo gostima jer se igra dodatno razvodnila. Prve poteze treneri su povukli u 69. minuti. Kendeš je zamijenio Maleša, dok je Laukžemis ušao umjesto strijelca Fuentesa. Nije to koncepcijski ništa promijenilo, a Litavac je već u prvom napadu zaprijetio. Ubačaj Ivančića proslijedio je glavom blizu druge vratnice. U 72. šansa za Istru, nakon kornera Bosančić je ostao sam na tri metra, ali je nije uspio stisnuti glavom. Kako se bližio kraj dvoboja, Puljani su bili sve opasniji, u 86. minuti Iglesias je sa 16 metara dobro potegnuo, ali Labrović je još jednom pokazao svoju klasu. Bila je to ujedno i posljednja opasnost na utakmici.

ŠIBENIK - ISTRA 1:1 (Kukec 13' / Fuentes 15')

ŠIBENIK: Labrović - Blaić, Pandža, Bilić, Kukec, Ampem, Barišić, Maleš, Vukorepa, Bulat, Roca

ISTRA: Čondrić - Rubić, Rodriguez, Bosančić, Daniel, Einar, Adrian, Franić, Agron, Ivančić, Obeng

--------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

86' - Šansa za Istru! Iglesias je pokušao iznenaditi Šibenčane u samoj završnici, no sjajnom paradom na golu istaknuo se Labrović!

81' - Posljednju zamjenu koristi Cvitanović. U igri je Lončar umjesto Obenga.

75' - Cvitanović odmah reagira na taktičke promjene Šibenčana. Izašao je Franić, u igri je Grujević.

72' - Još jednom mijenja Perković. Iz igre je izvadio ponajboljeg igrača Šibenika Davora Kukeca, a zamijenit će ga Luka Celić.

69' - Zamjene i kod Istre i kod Šibenika. Cvitanović je izvadio Fuentesa koji ima nekih problema s ozljedom, a ušao je Karolis Laukžemis. Kod Narančastih je ušao Kendeš umjesto Maleša.

61' - Sijevnulo je preko gola! Kukec je odapeo još jednu bombu s oko 25 metara, lijepo je to izgledalo, a udarac prolazi malo iznad grede!

52' - Prvi žuti karton dobio je Rodriguez zbog grubog prekršaja na Ampemu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Šibeniku. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Prvi dio susreta obilježila su dva bljeska - u 13. i 15. minuti - a prije i poslije toga ništa, ili gotovo ništa. Za vodstvo je poentirao Kukec, da bi već u idućem napadu izjednačio Fuentes. Do kraja poluvremena nijedna momčad nije uspjela složiti smislenu akciju, igra se svodi na individualnu kvalitetu bez pravih šansi. Pred Šibenčanima je težak posao kako bi dokazali da su stasali za povratak u najviši rang hrvatskog nogometa.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

44' - Bombu s trideset metara opalio je Blaić, ali je udarac od bloka završio u korneru!

38' - Što je sada skinuo Labrović! Obeng je poslao loptu 's očima' u peterac gdje je Fuentes s dva metra tukao glavom, a vratar Šibenika fantastičnom obranom spriječio novi gol Puljana!

30' - I dalje traje usporen tempo kakav je bio uoči golova... Ipak, kako je počelo, tko zna što još možemo očekivati u nastavku.

23' - I opet prijete Puljani! Fuentes je bio u prilici, međutim obrana Šibenčana uspjela se postaviti na vrijeme... zatim je Iglesias pokušao glavom, udarac odlazi pored vratnice.

15' - GOOOL! Tek što se krenulo s centra Rubić je dodao lijevo do Obenga koji odmah centrira u peterac, a ondje je Fuentes skrenuo loptu u mrežu na prvu vratnicu gdje je očajno reagirao vratar Labrović! Kakvi šokovi na Šubićevcu...

13' - GOOOL! Dugo, dugo ništa i onda - bomba! Ampem se odlično snašao u šesnaestercu i pronašao Kukeca koji iz voleja probija mrežu za vodstvo domaćih!

10' - Zasad su na utakmici najaktivniji - Funcuti. Pjesma ne staje od prve sekunde, dečki su se zaželjeli prve lige, to je očigledno, a sada je na nogometašima da to i provedu u djelo...

1' - Počela je utakmica u Šibeniku!

--------------------------------------------

18.55: Igrači su istrčali na šibenski Šubićevac. Glavni sudac je Ivan Bebek iz Rijeke. Sve je spremno za početak!

18.00: Objavljeni su službeni sastavi.

Linker
03. svibanj 2024 01:12