Cvitanović
 Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX / CROPIX
RIJEČ TRENERA

CVITANOVIĆ NAKON PRVE UTAKMICE DOIGRAVANJA ZA 1. HNL 'Volim ovaj grad i klub. Volio bih i da jednoga dana Šibenik bude prvoligaš, ali ne ove sezone'

Piše: Davor TrutinObjavljeno: 01. lipanj 2019. 00:43

Nakon što su odradili obveze prema televiziji pred mikrofon na gornjem katu Šubićevca stala su oba trenera. Prvi je riječ dobio Igor Cvitanović, koji je ušetao u press sobu vidno raspoložen.

- Zadovoljan sam u jednu ruku rezultatom jer kada odigraš 1:1 u gostima uvijek moraš biti zadovoljan ali u drugu ruku i nisam. Nisam jer smo mi ipak prvoligaš i iskreno očekivao sam da ćemo u prvom susretu već pokazati da smo mi prvoligaš i da ćemo izvući nešto više. Očekivano tvrda utakmica, Šibenik vrlo dobar, pokazao da ima kvalitete i sigurno nisu slučajno tu gdje jesu. Primili smo gol ali srećom da smo se brzo vratili što nam je u jednu ruku olakšalo kasnije povratak u utakmicu. Malo nas je i vjetar ometao, ali i domaćina također tako da se ne bih odveć osvrtao na to. U uzvratu očekujem da pokažemo još više i nadam se da ćemo iskoristiti prednost domaćeg terena u drugoj utakmici.

Šibenik, atmosfera?

- Uvijek mi je bilo drago igrati u Šibeniku, volim taj grad, klub. I, volio bih da jednoga dana Šibenik bude prvoligaš... Ali, ne ove sezone...

Potom su riječ dobili igrači Šibenika Marko Bulat i Zvonimir Blaić.

- Imamo aktivan rezultat nakon ovog susreta, ali moram reći da mi je jako žao što smo primili gol svega dvije minute nakon našeg vodstva. Vjerujem da bi se utakmica drugačija razvijala da smo izdržali barem pet minuta. Šteta. Ali, ništa nije rješeno, još manje izgubljeno. Idemo u Pulu odigrati posljednjih 90 minuta hrabro, i pokazati da zaslužujemo prvu ligu. Hvala navijačima na podršci, vjerujem da ćemo se skupa veseliti ulasku u elitu poslije uzvrata - rekao je Bulat.

Iskusniji Zvone Blaić je dodao:

- Očekivali smo ovako tešku utakmicu i sve je i dalje otvoreno. Mislim da smo odigrali dobro, kvalitetno protiv prvoligaša koji nas nije ni sa čim iznenadio. Imamo šanse za uzvrat, i dalje je sve otvoreno. I, ja bih se zahvaliio sjajnim navijačima i sve ćemo napraviti da ih u Puli razveselimo pobjedom.

I na kraju je riječ dobio Borimir Perković, trener Šibenčana:

- Odmah ću kazati da sam zadovoljan i rezultatom i igrom. Naravno, priželjkivali smo i pobjedu ali ne smijemo biti nezadovoljni. Dapače, igrači su poštivali ono što sam od njih tražio. Nismo naravno igrali isto kao protiv drugoligaških momčadi, već smo promijenili postavke i to je po meni dobro funkcioniralo. Zabili smo gol vrlo rano, i šteta da nismo uspjeli zadržati prednost. U nastavku smo tražili više rizika, i to smo u jednom dijelu dobro odradili, imali inicijativu ali nismo uspjeli stvoriti više prilika za gol. Ali, dobro smo se i branili i idemo na uzvrat s aktivnim rezultatom.

Bez Pandže koji je dobio treći žuti?

- To je veliki hendikep, ali koga nema bez njega se mora. Imamo mi igrača koji će ga kvalitetno zamijeniti.

Šanse postoje?

- Naravno, idemo se sada malo odmoriti i počinjemo pripreme za akciju Pula.

Linker
11. svibanj 2024 23:00