NA VRHU NIZOZEMAC

VELIKA ČAST I PRIZNANJE ZA VJEČNU LEGENDU HRVATSKOG NOGOMETA France Football uvrstio Tomislava Ivića među 50 najboljih trenera svih vremena!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. ožujak 2019. 15:15

Renomirani France Football objavio je popis 50 najboljih trenera svijeta, a mjesto među odabranima našao je i jedan Hrvat. Riječ je o Tomislavu Iviću koji je zauzeo 42. mjesto.

Legendarni trener koji je preminuo 2011. godine, tijekom trenerske karijere vodio je 14 različitih klubova, od reprezentacija Jugoslaviju, Iran, Ujedinjene Arapske Emirate i Hrvatsku, a na klupi Hajduka bio je u četiri navrata. S moćnim splitskim klubom je 70'ih osvojio tri naslova državnog prvaka i tri Kupa, a naslove je osvajao u sedam različitih zemalja.

France Footbal je u svom izboru imao nekoliko kriterija, kao što su broj osvojenih trofeja, utjecaj na igru, karakter i utjecaj na nove generacije.

Pobjednik izbora France Footballa je legendarni Nizozemac Rinus Michels, inače tvorac totalnog nogometa, ispred Alexa Fergusona i Arriga Sacchija. U topu 10 još se nalaze Johan Cruyff, Pep Guardiola, Valeri Lobanovski, Helenio Herrera, Carlo Ancelotti, Ernest Happel i Bill Shankly.

Puni popis najbolji trenera svijeta u odabiru France Footballa pogledajte OVDJE.

Linker
26. travanj 2024 08:02