Kramarić
 REUTERS/Emmanuel Foudrot / REUTERS
STRAŠAN LOB

VIDEO: GOLČINA VATRENOG O KOJOJ ĆE SE JOŠ PRIČATI Hrvat otkrio tajnu pogotka koji je oduševio Europu: 'Već kod primanja lopte vidio kako stoje stvari'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. studeni 2018. 19:38

Andrej Kramarić utrčava nekoliko koraka u kazneni prostor, podiže loptu koja je idealno odskočila, prekaljeni Andrij Pjatov prati je samo pogledom, pada na metar od tla, udara u vratnicu i završava u mreži. Komentator češke televizije oduševljeno kliče: “A la Poborsky”. Hoffenheim se nije radovao, Šahtar je golom u zadnjoj minuti odnio bodove iz Njemačke iako je domaćeg trenera Juliana Nagelsmanna jako naljutila sudačka odluka o isključenju napadača Szalaija, no taj gol hrvatskog repezentativca jedan je od “naslov” petog kola.

Već šestu utakmicu zaredom Kramarić je zabio, zbrojivši četiri za klub i dva u dresu reprezentacije. Iz njegova poteza vidi se majstorstvo i kad ugura loptu u gol iz blizine, kako bi u Njemačkoj kazali u stilu Gerda Müllera, kamoli kod loba koji je uvijek posebno atraktivan. U nas bi ga usposredili sa Šukerovim na Euru 1996. protiv Danca Petra Schmeichela ili nekim drugim razvikanim potezom nogometnih čarobnjaka, a Čeh se sjetio Karela Poborskog, njihove zvijezde iz tog perioda, koji je u četvrtfinalu Europskog prvenstva 1996. slično matirao Portugal. Jest da je Poborsky prije toga i prošao kroz trojicu suparničkih igrača.

- Kad bi nam taj gol donio bodove svrstao bih ga u kategoriju najdražihh u karijeri, ali ovako može samo u rubriku najljepših - kazao nam je Kramarić, i sretan i nezadovoljan, istodobno.

Alžirac Belfodil dao mu je loptu u dubinu, kad se odlučio za lob?

- Već kod primanja lopte vidio sam da je golman napravio dva-tri koraka naprijed i ajmo reći da sam se od starta pripremao da ću tako zaključiti akciju. Osjetio sam da je vani, dobro je sjela - opisao je Kramarić kojem takvi pogoci nisu nikakva novost. Odmah se sjetio nekoliko sličnih u karijeri.

- Za Rijeku protiv Hajduka i Lokomotive u hrvatskim natjecanjima, pa nešto nalik tome za Rijeku u dvoboju s Feyenoordom u Europskoj ligi. Nije ih bilo puno, ali našlo bi se. Teško je reći da mi je specijalnost, sve je stvar trenutne reakcije i osjećaja.

Kramarić je imao pet godina 1996. i pogodak Poborskog ne pamti.

- Šukerov gol s istog natjecanja znam, svi ga u Hrvatskoj znamo, a taj Poborskog nisam vidio, morat ću ga pogledati - uz smiješak će Kramarić koji ne voli komentirati serije golova. Sad je na šest...

- O tome ćemo razgovarati kad stane. Kad dođe kraj.

Linker
26. travanj 2024 12:50