Kopić
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX / CROPIX
EX-TRENER

VULIĆEV PRETHODNIK NA BIJELOJ KLUPI NAKON RASTANKA S POLJUDOM PRONAŠAO NOVI ANGAŽAN Koga je to preuzeo Kopić? Dočekat će ga i poznata lica iz HNL-a

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 19. listopad 2018. 12:46

Osječanin Željko Kopić (41) danas bi trebao postati trener ciparskoga prvoligaša Pafosa. Jutros je otputovao na završne pregovore i ukoliko nakon finiširanja svih detalja uslijedi potpis, popodne bi trebao povesti prvi trening u svom novom klubu.

Donedavni trener Hajduka tako dugo nije čekao na novi posao, a očekuje ga teška zadaća budući da je Pafos na pretposljednjem mjestu na tablici nakon pet kola s jednim bodom i susretom manje, te u ponedjeljak na domaćem terenu igra derbi začelja s Alki Orklinijem koji je također skupio samo jedan bod.

Dakle, pred njim je kratka priprema za vrlo važan dvoboj u borbi za opstanak koji mu je stavljen kao primaran cilj.

Split,080818
Posljednji trening igraca HNK Hajduka uoci prve utakmice 3. pretkola Europske lige utakmica: HNK Hajduk - FCSB ( Steaua - Bukurest ).
Na fotografiji:  trener Zeljko Kopic.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Loš start Pafosa stajao je posla škotskoga trenera Stevena Pressleya prije desetak dana, a uprava je u prvenstvenoj stanci na mjesto privremenog trenera postavila Loukasa Theodoroua iz mlade momčadi. U srijedu popodne pojavila se vijest u ciparskim medijima da je Kopić blizu preuzimanja Pafosa, a konačna potvrda da je sve jako blizu dogovora dogodila se jučer.

Kopiću će to biti osmi samostalni posao u karijeri, prvi inozemni, a prije Pafosa vodio je Zagorec, Segestu, Lučko, Cibaliju, Zagreb, Slaven Belupo i Hajduk. Poljudske Bijele vodio je deset mjeseci, prošle sezone igrao je finale Kupa, a otišao je ove sezone nakon što je u šest kola skupio samo četiri boda te ispao iz Europe.

Na Cipru ćega dočekati poznata lica iz HNL-a jer u Pafosu igraju nekadašnji član Rijeke Diego Živulić i Talijan s belgijskom putovnicom Luca Polizzi koji je svojevremeno nastupao za zaprešićki Inter, a tamo je i argentinski Hrvat Federico Rasic.

Linker
26. travanj 2024 03:37