REUTERS/Annegret Hilse
BEZ DLAKE NA JEZIKU

ŽESTOKE KRITIKE NA RAČUN NIKE KOVAČA Brazilac nije skrivao nezadovoljstvo odlukama hrvatskog trenera: 'To je bilo nisko, bio sam jako razočaran!'

Brazilac se još u veljači požalio na odluke Nike Kovača, a sada je kritizirao njegov pristup prema igračima
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. srpanj 2019. 21:23

Unatoč osvajanju dvostruke krune u dresu njemačkog Bayerna, brazilski nogometaš Rafinha otkrio je kako mu posljednja sezona na Allianz Areni nije bila najugodnija.

U razgovoru za njemački Sport Bild 33-godišnji obrambeni igrač kritizirao je trenera bavarskog kluba Niku Kovača i njegov pristup prema igračima.

-Ova godina bila je jako stresna, a mnogi igrači bili su nesretni. Postojale su faze u ovoj sezoni kada smo svi imali probleme - ne samo igrači koji su bili ljuti jer su sjedili na klupi. Nešto je nedostajalo u odnosu između Kovača i nogometaša, možda to što je Kovač vjerovao samo nekolicini, a rijetko je stupao u kontakt s ostalima. Najkvalitetniji igrači bili su uvijek na terenu što je izazivalo mnogo nezadovoljstva među ostalima, rekao je Rafinha koji se u srpnju pridružio brazilskom Flamengu.

MUNICH, GERMANY - FEBRUARY 23: Rafinha of FC Bayern Muenchen looks on during the Bundesliga match between FC Bayern Muenchen and Hertha BSC at Allianz Arena on February 23, 2019 in Munich, Germany. (Photo by Christian Kaspar-Bartke/Bongarts/Getty Images)
Christian Kaspar-Bartke/Bongarts/Getty Images

Brazilac je Kovača kritizirao i u veljači kada se požalio zbog rezervne uloge koju ima u klubu. Također, u posljednjoj utakmici Bayerna ove sezone Rafinha je iskazao nezadovoljstvo jer nije dobio priliku pozdraviti se s navijačima poput Robbena i Riberyja.

- To je bilo jako nisko. Negativni klimaks. Bio sam jako razočaran! Trener je znao da mi je to posljednja utakmica. Imao me priliku staviti u igru, ali je tada u igru ubacio Sanchesa. Ukrao mi je oproštajnu utakmicu u dresu Bayerna - izjavio je Rafinha pa dodao u nešto pomirljivijem tonu:

- Što se tiče Nike, nadam se da će sve ispasti dobro za njega. Želim mu da nauči i popravi stvari jer za njega prošla godina nije bila dobra.

Linker
26. travanj 2024 12:52