BOURNEMOUTH, ENGLAND - MARCH 11: Slaven Bilic, Manager of West Ham United looks on during the Premier League match between AFC Bournemouth and West Ham United at Vitality Stadium on March 11, 2017 in Bournemouth, England. (Photo by Jordan Mansfield/Getty Images)
Jordan Mansfield/Getty Images

NOVI ANGAŽMAN?

'HRVATSKI TRENER JE IDEALNO RJEŠENJE KOJE ĆE UJEDINITI RAZJEDINJENU NOGOMETNU NACIJU' Slaven Bilić nakon Vatrenih ponovno postaje izbornik?

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 19.04.2019. u 14:05

 • Alex McLeish više nije izbornik škotske nogometne reprezentacije, objavio je u četvrtak Škotski nogometni savez, kao jedan od njegovih najizglednijih nasljednika otočki mediji spominju Slavena Bilića.

  Posljedica je to lošeg starta Škotske u kvalifikacijama za Euro 2020. godine, u kojima su Škoti poraženi s 3-0 na gostovanju u Kazahstanu, a s mršavih 2-0 pobijedili San Marino.

  - Odluka je donijeta tek nakon što je vodstvo raspravljalo o tome i nakon iskrenog razgovora koji sam s Alexom vodio ranije ovog tjedna, izjavio je u priopćenju izvršni direktor Škotskog nogometnog saveza Ian Maxwell.

                

   

  S druge strane, iza Bilića je neuspješan izlet u Saudijskoj Arabiji, gdje mu je u Al Ittihadu uručen otkaz nakon samo pet mjeseci, a u posljednje vrijeme, s obzirom na loše rezultate Škoteske u kvalifikacijama, već su se pojavljivala nagađanja o Bilićevom angažmanu u Škotskoj.

  Na portalu Football Scotland danas je objavljen tekst o tome kako bi Bilić bio idealan izbor za McLeishova nasljednika.

  - Bilo bi to rješenje koji bi svatko mogao prihvatiti kao progresivno i uzbudljivo, a tu je i očigledan niz uspjeha koje je Bilić ostvario u reprezentativnom nogometu. Bilić bi škotskim navijačima ponudio san koji bi mogao ujediniti razjedinjenu nogometnu naciju, stoji u tekstu novinara Jonathana MacFarlana.

   

  Iz drugih medija