Jordan Mansfield/Getty Images
NOVI ANGAŽMAN?

'HRVATSKI TRENER JE IDEALNO RJEŠENJE KOJE ĆE UJEDINITI RAZJEDINJENU NOGOMETNU NACIJU' Slaven Bilić nakon Vatrenih ponovno postaje izbornik?

Piše: HinaObjavljeno: 19. travanj 2019. 16:05

Alex McLeish više nije izbornik škotske nogometne reprezentacije, objavio je u četvrtak Škotski nogometni savez, kao jedan od njegovih najizglednijih nasljednika otočki mediji spominju Slavena Bilića.

Posljedica je to lošeg starta Škotske u kvalifikacijama za Euro 2020. godine, u kojima su Škoti poraženi s 3-0 na gostovanju u Kazahstanu, a s mršavih 2-0 pobijedili San Marino.

- Odluka je donijeta tek nakon što je vodstvo raspravljalo o tome i nakon iskrenog razgovora koji sam s Alexom vodio ranije ovog tjedna, izjavio je u priopćenju izvršni direktor Škotskog nogometnog saveza Ian Maxwell.

S druge strane, iza Bilića je neuspješan izlet u Saudijskoj Arabiji, gdje mu je u Al Ittihadu uručen otkaz nakon samo pet mjeseci, a u posljednje vrijeme, s obzirom na loše rezultate Škoteske u kvalifikacijama, već su se pojavljivala nagađanja o Bilićevom angažmanu u Škotskoj.

Na portalu Football Scotland danas je objavljen tekst o tome kako bi Bilić bio idealan izbor za McLeishova nasljednika.

- Bilo bi to rješenje koji bi svatko mogao prihvatiti kao progresivno i uzbudljivo, a tu je i očigledan niz uspjeha koje je Bilić ostvario u reprezentativnom nogometu. Bilić bi škotskim navijačima ponudio san koji bi mogao ujediniti razjedinjenu nogometnu naciju, stoji u tekstu novinara Jonathana MacFarlana.

Linker
25. travanj 2024 11:25