CROPIX
LIGA PRVAKA MLADIH

MLADI DINAMOVCI SAZNALI PROTIVNIKA U ČETVRTFINALU LIGE PRVAKA! SLIJEDI JOŠ JEDAN SPEKTAKL Modri odlaze na noge još jednom europskom velikanu!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. ožujak 2019. 21:37

Dinamovi juniori u četvrtfinalu Lige prvaka mladih igrat će protiv Chelseaja.

Igrači Igora Jovićevića jučer su nakon raspucavanja izbacili Liverpool i tako izborili plasman u četvrtfinale, dok je Chelsea danas rezultatom 2:1 pobijedio Montpellier golovima Castilla (21. minuta) i McCormicka (81. minuta). Strijelac za Montpellier bio je Abouyev u 78. minuti.

Chelsea se u natjecanje plasirao preko domaćeg prvenstva juniora koje je osvojio sezonu ranije. Englezi su prvo u dvije utakmice bili bolji od norveškog Moldea s ukupnih 14-1. Nakon toga na red je stigao Elfsborg kojeg su izbacili s ukupnih 9-0, a zatim i Monaco koji su izbacili s 3-1.

Također valja istaknuti kako na vratima Chelseaja stoji mladi hrvatski u -19 reprezentativac Karlo Žiger koji će 11. svibnja napuniti tek 18 godina. Kao golman U-18 branio je za znatno stariji uzrast. Vratar koji inače stoji na golu te momčadi izostao je zbog ozljede, a on je i treći golman u prvoj momčadi Chelseaja. Mnogi hrvatski nogometaši vrlo mladi odlaze u inozemstvo, ali Žiger je drugačija i zato zanimljivija priča.

Rođen je u Zagrebu, trenirao u ekipi Pjesnika u Veslačkoj, no kada je imao nepunih 13 godina roditelji su se preselili poslom u London. On se javio na probu u Chelsea, prošao i tako je krenuo njegov put kroz akademiju slavnog kluba. Dakle, nije otišao u Englesku kao nogometaš, nije ga Chelsea otkrio u Zagrebu i ponudio novac, nego doslovno, ne fingirano, zbog preseljenja roditelja.

Danas je Karlo Žiger, iako nema ni 18 godina, vjerojatno najveća golmanska nada u pogonu Chelseaja, a izbornik juniora Ivan Gudelj govori o njemu biranim riječima. Vijest o izvrsnom debiju u Premier ligi 2 zacijelo je tek početak priče o Karlu Žigeru.

Četvrtfinalna utakmica u kojoj će Chelsea biti favorit igrat će se u Londonu 2. ili 3. travnja.

Linker
27. travanj 2024 00:30