CROPIX
USUSRET VELIKANU

'NEKA NAS OPET BACE U KONTEJNER BEZ TUŠEVA, TO BI NAM DALO DODATNU SNAGU' Jedan od Dinamovih mladih junaka uoči utakmice protiv velikog Chelseaja

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. travanj 2019. 20:47

Chelsea. Na prvi pogled samo bogat klub koji kupuje gotove igrače, koji sipa milijune bez pitanja, a mlade igrače uzima tek toliko da zadovolji formu. Pa, ako netko iskoči, super, ako ne, nikome ništa.

Međutim, odavno je to fama o londonskom klubu, jer Chelsea zadnjih godina dominantan upravo u mlađim godinama, Chelsea je dvostruki osvajač milijunske lige prvaka, prošlogodišnji finalist, kad je naslov uzela Barcelona. Ujedno, mladići sa Stamford Bridegea najuvjerljivija su momčad u aktualnoj sezoni istog natjecanja. Primjerice, norveški su Molde izbacili ukupnih 14:1 u dvije utakmice, dok je švedski Elfsborg stradao s ukupnih 9:0. Eto, ta momčad bit će nasuprot Dinamovim "klincima" u četvrtfinalu juniorske Lige prvaka.

Otputovali su Igor Jovićević i igrači prema Londonu, svjesni da ih čeka težak posao na putu do polufinala ali, nisu bez nade.

- Očekuje nas velika utakmica. Svi su favoriti na papiru, najuspješnija momčad Lige prvaka. Imat će posjed lopte, ali mi ćemo ih vrebati iz kontri. Imamo brze igrače, vjerujem da ćemo imati priliku i da ćemo izboriti polufinale u Nyonu - rekao je Dinko Horkaš sjajni vratar, koji je obranama penala u zadnje dvije utakmice i rezervirao Modrima nastup u četvrtfinalu.

Zagreb, 120319.
Igraliste Hitrec Kacian.
Utakmica osmine finala juniorske Lige prvaka izmedju GNK Dinamo Zagreb i Liverpool FC. Na fotografiji: Leon Sipos.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
CROPIX

- Dobro smo ih analizirali, znamo sve o njima. Nisam još gledao kako pucaju kaznene udarce, to uvijek radim prije utakmice - dodao je Horkaš, a onda otkrio da je već jednom igrao protiv Chelseaja:

- Pobijedili smo ih u Premier League Interacional Cupu, baš u tom njihovu kampu gdje ćemo sada igrati. Bilo je 1:0 za nas, a sjećam se da su nas dočekali jako prepotentno. Stavili su nas u neki kontejner bez tuševa, igrali smo na terenu koji nije glavni. Svejedno smo ih dobili, a u njihovu kampu igrali smo i protiv Feyenoorda upravo na ovom terenu na kojem ćemo igrati protiv njih. Do sada im nam je bi sretan, neka tako i ostane - pričao nam je Horkaš, koji bi se mogao susresti s hrvatskim kolegom Karlom Žigerom, koji u Ligi prvaka brani za Chelsea.

Linker
07. svibanj 2024 10:03