Screenshot
VELIKI REVANŠ

NOVA VELIKA POBJEDA MIRKA FILIPOVIĆA! CRO COP SE NAKON OSAM GODINA OSVETIO AMERIČKOM TEŠKAŠU Hrvatski borac u SAD-u popravio osobni rekord!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. veljača 2019. 07:21

Mirko Filipović osvetio je u noći sa subote na nedjelju poraz iz 2011. godine i u američkom Uncasvilleu stigao do 38. pobjede u karijeri.

Cro Cop je nakon 15 minuta borbe koja se održala na Bellator 216 priredbi jednoglasnom odlukom sudaca svladao Amerikanca Roya Nelsona. Sva tri suca dala su pobjedu hrvatskom borcu.

Jedan je kod bodovanja Mirku dao sve tri runde (30:27), dok su preostala dvojica meč ocijenila s 29:28 vjerojatno 'Big Countryju' pripisavši posljednju rundu. Bio je to ishod koji nije najboje sjeo Amerikancu te je Nelson vjerujući da je napravio više u ovom ogledu negodovao odmah nakon proglašenja pobjednika.

Mirko je ovim trijumfom popravio svoj osobni rekord upisavši 10. uzastopnu pobjedu, a ujedno je i ostao neporažen u svojim revanšima. Podsjetimo, Nelson je čak 7. protivnik kojeg je Filipović svladao u uzvratnim dvobojima.

Što se tiče same akcije u meču, bila je to jedna dosta izjednačena borba u kojoj je Cro Cop ipak bio nešto konkretniji u više situacija što se u konačnici pokazalo presudnim.

Okršaj dvojice teškaša često je završavao u klinču iz kojeg su borci povremeno pogađali laktovima i aperkatima uz pokoje koljeno. Ono što je vjerojatno upadalo u oči sudaca su Filipovićeve uspješne obrane od rušenja kao i aktivno korištenje 'low kickova' čime je zapravo pokazao raznovrsniji pristup od Amerikanca koji je uglavnom pokušavao ručnim tehnikama uz pokušaje seljenja borbe u parter.

Kao dva najznačajnija trenutka mogli bi izdvojiti aperkat u prvoj polovici druge runde kojim je Filipović dobro zatresao glavu Nelsona te rušenje iz posljednje minute borbe kojim je američki borac vjerojatno ukrao tu posljednju dionicu.

Cro Copov profesionalni omjer nakon ovog dvoboja broji 38 pobjeda, 11 poraza , dva neodlučena susreta te jedan 'no contest'. Dvije godine mlađi Nelson zaustavljen je na 23 pobjede i 16 poraza te je ovim okršajem zapravo produžio svoj negativni niz na tri poraza.

Linker
26. travanj 2024 14:03