Denis Doyle/Getty Images
STRPLJEN - SPAŠEN

SADA JE SVE APSOLUTNO JASNO - SLAVNI TRENER POSLAO PORUKU BIVŠEM VATRENOM 'Moja poruka Nikoli Kaliniću je ova: Neka nastavi raditi!'

ATLETICO MADRID Hrvatski napadač do sada je imao malu minutažu, a trener Colchonerosa Diego Simeone mu poručuje
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 06. studeni 2018. 21:41

Nikola Kalinić igrački raste u Atletico Madridu, no da bi više igrao mora nastaviti raditi na treninzima, poručio je trener Diego Simeone, koji u posljednje vrijeme ima problema s napadačima. Antoine Griezmann i Diego Costa, udarne igle u formaciji 4-4-2, nisu u formi, a čini se da Simeone još uvijek nije stekao dovoljno povjerenja u 30-godišnjeg hrvatskog napadača dovedenog ljetos iz Milana.

Prednost Gelsonu

Prošli tjedan u kup-utakmici protiv četvrtoligaša Sant Andreua dao je priliku Kaliniću i Gelsonu Martinsu, poručivši kako se nada da će je iskoristiti, budući da dosad nisu igrali puno. Atletico je pobijedio 1:0 pogotkom Gelsona, 23-godišnjeg ofenzivnog krilnog igrača dovedenog ljetos iz Sportinga, koji je prvi put zaigrao u vrhu napada. Simeone je nakon toga rekao kako je Gelson dobar materijal za napadača, da je i Griezmann, kada je došao u Atletico, igrao na krilu, a završio kao napadač. Costa se ozlijedio, pa je Simeone razmišljao koga u subotu protiv Leganesa priključiti Griezmannu u napadu.

Odlučio se za Gelsona, ostavivši Kalinića na klupi. Atletico je odigrao samo 1:1, a Griezmann je iz slobodnog udarca zabio svoj peti pogodak u 15 utakmica ove sezone, no promašivao je i bio nervozan. Već danima preko medija vodi kampanju za dobivanje Zlatne lopte u organizaciji France Footballa. Ljetos se nakon osvajanja svjetskog prvenstva s Francuskom ranije od ostalih vratio u klub, htio igrati u Europskom superkupu protiv Real Madrida, a sve kako bi dobio to priznanje. No, njegova forma, možda zbog umora, daleko je ispod one lanjske.

Gelson se, pak, nije dokazao protiv Leganesa, pa je u 88. minuti izašao, a na teren je poslan Kalinić. Upitan je li davanje prednosti Gelsonu nekakva poruka Kaliniću, Simeone je odgovorio:

- Gelson napada okomito i brzo, htio sam u ovoj utakmici napadača koji ne igra pozicijski kao Kalinić. Stavio sam igrače koji jedan na jedan mogu slomiti dobro organizirane linije Leganesa. Poruka Kaliniću je ova; neka nastavi raditi. Gelsona sam stavio nakon što je u prethodnoj utakmici zabio gol i izgledao dobro. Ja vjerujem svim igračima. Svi trebaju biti spremni kada dođe trenutak da zaigraju.

Costini problemi

Atletico danas igra protiv Borussije Dortmund u LP, a moguće je da na Wanda Metropolitanu neće biti Coste, koji zadnjih dana nije trenirao zbog bolova u mišićima. Španjolski reprezentativac, međutim, ne pokazuje agresiju ni formu kao prošle sezone. U 12 utakmica zabio je 3 gola, posljednji još 18. rujna. Još niti jednom nije zatresao mrežu u prvenstvu. Hoće li Kalinić danas dobiti novu priliku? On je dosad sudjelovao u sedam utakmica, no samo je jednom, protiv Sant Andreua, odigrao svih 90 minuta. U rujnu je bio ozlijeđen te i dalje čeka prvi pogodak.

Linker
20. travanj 2024 21:06