YouTube screenshot
DOBAR OTPOR HRVATSKOG BORCA

VIDEO: NEDODIRLJIVI NIZOZEMAC PONOVNO PREVELIK ZALOGAJ ZA NAJBOLJEG HRVATSKOG KICK-BOKSAČA Brestovac poražen u meču za teškašku titulu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. lipanj 2018. 10:41

Rico Verhoeven još jednom je savladao Mladena Brestovca u borbi za titulu najboljeg teškaškog kickboksača svijeta. Hrvatski borac ostavio je bolji dojam nego prije dvije godine u Parizu, no niti to nije bilo dovoljno za savladati jednog od najboljih tehničara u povijesti teške kickboxing kategorije.

Mladen je ovog puta bio hrabriji, agresivniji, raznovrsniji i s većom željom za potući se, no nažalost to mu nije donijelo ono što je potrebno za detronizirati Rica Verhoevena, koji Gloryevu teškašku titulu drži već četiri godine, a ovo mu je bila sedma službena obrana, piše Fight Site.

Ono što je ovog puta bilo drugačije nego kada su se prvi puta borili, bio je sam Mladenov pristup. Iz prvog meča je naučio kako je gotovo nemoguće Rica nadmašiti na bodove, odnosno na količinu upućenih udaraca, tako da se Mladenova taktika svela na pronalaženje trenutka za plasirati pravi udarac, koji bi Rica mogao dovesti u probleme. I bila je to dobra taktika, jer Mladen je nekoliko puta u meču provukao udarac koji bi mnoge srušio, no za “Kralja kickboxinga” mu je potrebno ipak nešto jače.

Verhoeven je ponovno bio borac koji je kontrolirao tempo i koji je držao sredinu ringa, pogađajući u serijama koje donose bodove, ali i umaraju protivnika, odnosno ne dozvoljavaju mu prostor i vrijeme da pripremi svoj napad na način kakav bi želio. Tako je izgledao gotovo cijeli meč, gdje je Mladen ovog puta bio ipak otvoreniji nego prije dvije godine, dozvoljavao je primanje udaraca s ciljem da u kontri pogodi nešto svoje, ali nažalost po njega, to nije bilo dovoljno.

Rico je na kraju po sva tri suca uzeo svih pet rundi, što samo pokazuje koliko njegova tehnička izvedba izgleda superiorno ispred gotovo svakog teškaša današnjice. Mladenu se nema što zamjeriti, dao je apsolutno sve od sebe i potvrdio je kako je u svakom slučaju jedan od tri najbolje kickboksača današnice, što se tiče teške kategorije, uz Verhoevena i Benjija Adegbuyia. Na Mladenu ostaje da nastavi raditi i tražiti svoju priliku za što dulji ostanak u samom vrhu. Što se tiče Rica, najavio je kako je njegov idući nastup 29. rujna u Amsterdamu, no nije otkrio hoće li protivnik biti Bard Hari, tj. hoće li se tamo dogoditi meč koji svi kickboxing fanovi čekaju.

Linker
20. travanj 2024 06:39