REUTERS/Andrew Boyers
SVJETSKO KLUPSKO PRVENSTVO

VIDEO: REAL OBRANIO TITULU U MAESTRALNOJ UTAKMICI LUKE MODRIĆA Pogledajte fantastičan projektil i majstorsku asistenciju hrvatskog reprezentativca

Završeno je finale Svjetskog klupskog prvenstva između Al Aina koji vodi Zoran Mamić i Real Madrida našeg Luke Modrića. Utakmica je završila rezultatom 4:1, a prvi pogodak je majstorski postigao hrvatski kapetan i najbolji igrač svijeta Luka Modrić. Drugi gol postigao je Marcos Llorente u 60. minuti., zatim Ramos u 79., a u sudačkoj nadoknadi Nader je skrenuo loptu u vlastitu mrežu. Počasni pogodak za Al Ain postigao je Shiotani u 86. minuti.
Piše: HinaObjavljeno: 22. prosinac 2018. 15:29

REAL MADRID - AL AIN 4:1 (Modrić 14', Llorente 60', Ramos 79', Nader 90'+1' ag. / Shiotani 86')

REAL MADRID: Courtois; Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal; Kroos, Llorente, Modrić; Lucas, Benzema, Bale

AL AIN: Eisa; Shiotani, Fayez, Ahmed, A. Mohamed; Barman, Doumbia, Abdulrahman; Caio, Berg, El Shahat

Najbolji svjetski nogometaš Luka Modrić predvodio je Real Madrid do rekordnog četvrtog naslova svjetskog klupskog prvaka nakon što je u subotnjem finalu u Abu Dhabiju Real svladao Al Ain, kojeg vodi hrvatski trener Zoran Mamić, sa 4-1, a Modrić je upisao gol i asistenciju.

Real je poveo u 14. minuti lijepim pogotkom Luke Modrića, koji je sa 18 metara lijevom nogom odlično pogodio donji desni kut Al-Ainova gola. Na 2-0 povisio je Marcos Llorente u 60. minuti. Odbijenu loptu je volejem s ruba kaznenog prostora zakucao u mrežu.

Novi pogodak Real je zabio nakon kornera u 79. minuti. Modrić je odlično ubacio, a Sergio Ramos glavom pogađa za 3-0.

Momčad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ipak je uspjela zabiti utješni pogodak, a strijelac je bio Japanac Tsukasa Shiotani (86), dok je za konačnih 4-1 za Real zaslužan Egipćanin Yahia Nader (90+1), koji je postigao autogol.

Prije finala odigrana je utakmica za 3. mjesto, a nogometaši argentinske River Plate svladali su japansku Kashimu sa 4-0. Strijelci za argentinsku momčad bili su Bruno Zuculini (24), Gonzalo Martinez (73, 90+3) i Rafael Borre (89-11m).

REAL MADRID - AL AIN 4:1 (Modrić 14', Llorente 60', Ramos 79', Nader 90'+1' ag. / Shiotani 86')

REAL MADRID: Courtois; Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal; Kroos, Llorente, Modrić; Lucas, Benzema, Bale

AL AIN: Eisa; Shiotani, Fayez, Ahmed, A. Mohamed; Barman, Doumbia, Abdulrahman; Caio, Berg, El Shahat

-------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+1' - GOOOL! Vinicius Junior se sjurio prema golu Al Aina, Bale ga je tražio na drugoj vratnici, no Vinicius je uputio udarac prema golu koji je Yahia Nader skrenuo u vlastitu mrežu.

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

86' - GOOOL! Caio je ubacio u šesnaesterac iz slobodnog udarca, a najbolje se snašao japanski branič Tsukasa Shiotani i prekrasnim udarcem glavom prevario Courtoisa te donio svojoj momčadi počasni pogodak.

84' - Posljednja zamjena kod Reala. Izlazi Lucas Vazquez, a priliku dobiva Vinicius Junior.

82' - Još jedna zamjena u momčadi Reala. Izlazi Marcos Llorente, a mijenja ga Casemiro.

79' - GOOOL! Modrić je izveo korner i pronašao Sergija Ramosa koji fantastičnim udarcem glavom pogađa za velikih 3:0!

77' - Još jedna fantastična Modrićeva asistencija, no Bale nije uspio iskoristiti to dodavanje, branič Al Aina izbio mu je loptu u ključnome trenutku.

76' - I posljednju zamjenu radi Zoran Mamić. Izašao je Berg, a priliku dobiva Egipćanin Yahia Nader.

74' - Sjajna prilika za Al Ain! Caio je izbio sam pred Courtoisa, ali belgijski vratar fantastično brani taj udarac u situaciji 'jedan na jedan'!

70' - Prva zamjena kod Reala. Izlazi Toni Kroos, a mijenja ga Dani Ceballos.

67' - I drugu izmjenu radi hrvatski trener. Iz igre je izvadio Mohammeda Abdulrahmana, a uveo Amera Abdulrahmana.

64' - Zoran Mamić radi prvu zamjenu u svojoj momčadi. Izašao je Mohamed Ahmad, a ušao Bandar Mohammed.

60' - GOOOL! Kroos je izveo korner, loptu je izbacio A. Mohamed, a na nju je natrčao Marcos Llorente i fenomenalnim udarcem s dvadesetak metara pogodio mrežu!

59' - Još jedna šansa Reala i još jedna majstorska lopta Luke Modrića! Modrić je s Benzemom duplim pasom izbacio cijelu obranu Al Aina, ali loš udarac Francuza još jednom brani Eisa.

57' - DVOJBENA SITUACIJA! Llorente je s loptom ušao u šesnaesterac, a u padu ga je s leđa srušio Fayez, a zatim je još i igrao rukom, no američki je sudac Jair Maruffo samo odmahnuo rukom i pokazao da se igra nastavlja na što je skočila cijela Realova klupa zajedno s bijesnim trenerom Solarijem!

53' - Kakva šansa Real Madrida! Bale je prošao po lijevoj strani i poslao povratnu do Benzeme, a njegov udarac s petnaestak metara odlazi malo pored vratnice!

50' - Još jedna sjajna akcija Luke Modrića! Prošao je po lijevoj strani i sjajno uposlio Lucasa Vazqueza čiji udarac glavom brani Eisa, a na odbijanac dolazi Bale i pokušava škaricama, no lopta leti malo iznad grede!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Abu Dhabiju. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Real je očekivano uspostavio dominaciju na terenu i stvorio nekoliko sjajnih prigoda u prvome poluvremenu. Igrači Al Aina mogli su i povesti, najbolju je priliku imao El Shahat kada je njegov udarac s gol-linije izbio Sergio Ramos. Madriđani su kaznili momčad Zorana Mamića u 14. minuti kada je Luka Modrić majstorski pogodio s dvadesetak metara za vodstvo Reala. Luka je izvrsno raspoložen, odigrao je sjajno prvo poluvrijeme i istaknuo se s nekoliko fenomenalnih poteza. Osim prekrasnog pogotka, u 40. minuti je opalio spektakularnu bombu i bila bi to prava golčina da je vratar Al Aina nije obranio. Modrić je svojim igrama istaknuo kandidaturu za najboljeg igrača Svjetskog klupskog prvenstva što mu je pošlo za rukom i prošle godine.

45' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Sergio Ramos zbog prekršaja na Caiju u trenutku kada je napadač Al Aina prijetio povesti kontru. Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

40' - Kakav majstorski udarac Luke Modrića! Iz kornera mu je nabacio Kroos, Luka je isprve iz voleja spektakularno opalio i gađao donji desni kut, a vratar Al Aina se još jednom istaknuo sjajnom obranom!

39' - Fantastična obrana vratara Al Aina! Kroos je izveo korner s desne strane, Bale je sjajno pucao glavom, a Eisa fenomenalno obranio njegov udarac koji je išao pod samu gredu!

35' - Što je sada promašio Benzema! Carvajal i Lucas Vazquez izigrali su obranu Al Aina po desnoj strani, Vazquez je poslao sjajnu povratnu do Benzeme, a Francuz je potpuno sam i neometan s desetak metara pucao visoko iznad gola!

28' - Još jednom napada Real. Lucas Vazqez je prošao kroz obranu Reala, lijepo prebacio do Kroosa na lijevu stranu, no Kroosov ubačaj hvata Eisa.

21' - Prilika za Real. Ramos je bio najviši u skoku nakon jednoga kornera, no njegov udarac glavom odlazi kraj vratnice.

18' - Kakva šansa Reala! Carvajal je prošao po desnoj strani i poslao povratnu do Lucasa Vazqueza, a njegov udarac odlazi tik uz vratnicu!

15' - Caio pogađa mrežu Reala, ali američki je pomoćni sudac podigao zastavicu i sasvim opravdano dosudio zaleđe.

14' - GOOOL! Još jedna izvrsna akcija Madriđana, Benzema je na vrhu šesnaesterca spustio loptu za Luku Modrića, a Luka je s dvadesetak metara majstorski opalio lijevom nogom i prekrasno pogodio donji kut za vodstvo Reala!

13' - Kakva je ovo bila prilika za Al Ain! Egipćanin El Shahat izvozao je cijelu obranu Reala, izbacio Marcela i zaobišao Courtoisa, zatim pucao po golu, a na gol-liniji ju je koljenom obranio Sergio Ramos!

11' - Izvrsno igra Luka Modrić! Već je nekoliko puta fantastičnim loptama stvorio izgledne prilike za svoje suigrače te se istaknuo s par sjajnih poteza. Sada je Benzema uputio udarac prema golu, no pogodio je samo vanjski dio mreže.

5' - Uzvraća odmah i Al Ain! Lijepo su s nekoliko dodavanja izigrali obranu Reala, lopta je došla do Berga koji je bio u sjajnoj situaciji, no napravio je potez previše i Courtois je uz manje poteškoće uspio doći do lopte.

4' - Sjajna prilika za Real! Llorente je probio po lijevoj strani i ušao u šenaesterac, tražio je Lucasa Vazqueza, no obrambeni igrač Al Aina skrenuo je to dodavanje i pogodio vratnicu vlastitog gola! Nakon kornera je Marcelo opalio s dvadesetak metara, ali udarac je otišao preko grede.

1' - Počela je utakmica u Abu Dhabiju! Kapacitet stadiona je 43,630 mjesta, tribine su u potpunosti ispunjene i atmosfera je spektakularna! Publika zviždi svaki put kad igrači Reala imaju loptu u svojim nogama.

-------------------------------------------------

17.25: Igrači su istračali na stadion Zayed Sports City. Glavni sudac je Amerikanac Jair Maruffo. Sve je spremno za početak!

17.00: Ovako je izgledalo zagrijavanje igrača Reala uoči utakmice protiv Al Aina.

16.40: Pogledajte dolazak igrača Reala na Nacionalni stadion Zayed Sports City u Abu Dhabiju.

16.30: Potvrđeni su početni sastavi. Real Madrid započet će utakmicu istim sastavom koji je otvorio susret s Kashimom. Istu će postavu na teren u Abu Dhabiju poslati i Zoran Mamić, dakle nema iznenađenja u momčadima.

Linker
26. travanj 2024 22:55