Hrvatska
 Clive Brunskill/Getty Images / Getty Images
NITKO NIJE 'LJUT' NA VATRENE

NEKI SU 'KUKALI' I PROZIVALI GA, ALI ONO ŠTO JE ZLATKO DALIĆ NAPRAVIO JE POTPUNO OPRAVDANO 'Pa, zašto ne bi! To rade svi i svuda i nije problem...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. lipanj 2018. 17:17

Hrvatska je odmarala igrače, odmarao ih je i francuski izbornik Didier Deschamps. Je li to normalan potez, je li kršenje fair playa, utjecanje na konačan rezultat? Priča se o tome dosta na svakom velikom natjecanju, uvijek je ista tema i nikad nema konačnog zaključka. Kako tko gleda. Razgovarali smo ovdje u Moskvi s nekoliko inozemnih novinara, pokušali dobiti neki generalni zaključak.

- Ja mislim da je to sasvim u redu. Zašto izbornici ne bi odmarali igrače? Ovo je turnir, ima dosta utakmica, a i svaki izbornik ima na raspolaganju 23 igrača. Ako si riješio pitanje prolaska, logično je da ćeš u trećoj utakmici isprobati i ostale snage, da malo razigraš i druge igrače, da im daš priliku - misli kolega Aljaš Golcer sa slovenskog državnog radija i televizije.

- Hrvatska ima puno kvalitetnih igrača i tko sad može reći tko je tu prvi, tko je drugi sastav? Kad će ostali igrati, ako ne igraju kad je rezultatski sve riješeno? Ma, nije to uopće problem, a što se Hrvatske tiče, vjerujem da možete doći daleko, možda i do finala.

Na sličnom je tragu i Aleksandr Kuzmak s ruskog Chanell Onea. Ne vidi puno toga spornoga u odmaranju igrača i postavljanju nominalnih pričuva na teren na SP-u.

- Vidite, to rade svi i svuda. Na svakom natjecanju. Normalno je to, izbornici odlučuju što im treba, što je najbolje za njih. Ako imaju privilegij da mogu odmoriti igrače, oni će to učiniti kad su već izborili plasman u drugi krug - rekao je kolega Kuzmak i dodao:

- U redu, to može biti problem za ostale reprezentacije u skupini, ali znate da svatko gleda sebe i po meni je to legitimno.

Kolega Aito s jednog japanskog portala samo je kratko komentirao:

- Svi to rade, svi gledaju svoj cilj i kako ga ostvariti.

Uostalom, zaključit će mnogi, ako si izborio drugi krug već nakon dva kola, možda i zaslužuješ nagradu i privilegij da odmaraš igrače i čuvaš ih za nove izazove. A kasnije će se pokazati je li to za tebe bilo dobro ili nije.

Linker
27. travanj 2024 02:10