Getty Images
LOVA DO KROVA

U HNS-U SPREMAJU BOGATE PREMIJE STOŽERU I REPREZENTATIVCIMA Evo koliko je Hrvatska već osigurala od FIFA-e, a prava lova tek stiže!?

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. srpanj 2018. 10:14

HNS će posebnim premijama nagraditi Vatrene za uspjehe na Svjetskom prvenstvu, potvrđeno nam je iz vrha Saveza. Iako to ranije nije bilo predviđeno, Davor Šuker i čelnici HNS-a oduševljeni su rezultatima nacionalne vrste te će to znati cijeniti kroz specijalne premije ovisno kakav će biti konačan domet. Drugo su nagrade za plasman i samo sudjelovanje koje će reprezentativci dobiti ujesen, kao i svaki put, kad sjedne novac od FIFA-e.

Izbornik Zlatko Dalić je prije Svjetskog prvenstva zatražio da se ne govori o novcu, da se ekipu ne zamara premijama, i to se poštuje. Zato Kuća nogometa još nije službeno odredila o kojoj će se cifri raditi, za to imaju vremena, da ostane mir i fokus na nogomet i utakmice.

Croatia Denmark

Poznato je da je DFB obećao svakom njemačkom reprezentativcu 350.000 eura ukoliko obrane titulu, 125.000 za finale, a 75.000 za četvrtfinale. Ništa nisu morali isplatiti jer otpali su u skupini. U Srbiji je država, točnije predsjednik Aleksandar Vučić, obećao igračima i stožeru 10 milijuna eura za naslov svjetskog prvaka, pet milijuna za finale, a pola milijuna za prolazak skupine. Niti oni neće imati izdatke... U Hrvatskoj nismo čuli da bi se država oglasila po tom pitanju.

Idemo Hrvatska!

Hrvatska je u četvrtfinalu i malo nam nedostaje da ponovimo uspjeh od prije 20 godina. Ako mislite da će Hrvatska u polufinale, kladiti se na to možete OVDJE.

Germania ima tečaj 2,90.

Nagrade FIFA-e idu ovako: za plasman je FIFA dala HNS-u osam milijuna dolara, za pripreme 1,5 milijuna dolara. Za plasman u četvrtfinale daje dodatnih osam milijuna dolara, dakle 16 milijuna. Plus 1,5, HNS tako ima osiguranih 17,5 milijuna dolara, što je 15,03 milijuna eura. No, polufinale je 22 milijuna dolara, treće mjesto 24, finale 28, a naslov svjetskog prvaka 38 milijuna dolara, što je 32.630.000 eura.

Te cifre govore, podignu li Vatreni pobjednički pehar, imat će HNS toliko da ih nagradi s desetak milijuna eura. Valjda će se s nečim pojaviti i Vlada. Dakako, ostatak novca trebalo bi pametno uložiti u boljitak nogometa, bila to manja lova za četvrtfinale ili mnogo veća. Od zarada koje Savez dobiva za plasmane obično se većina troši na tekuće poslovanje.

17,5 milijuna dolara dosad je u Rusiji zaradio HNS

38 milijuna dolara FIFA daje za svjetsku titulu

22 milijuna dolara donosi ulazak u polufinale SP

Linker
26. travanj 2024 19:19