REUTERS/Darren Staples
REAKCIJE IZ SVLAČIONICE

EVO ŠTO JE PERIŠIĆ PORUČIO NAKON EKSPLOZIJE KOJA JE SPASILA VATRENE! Vrsaljko otkrio tajnu svlačionice: Bitno da si nakon utakmice ništa ne zamjeramo

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. srpanj 2018. 01:36

Poveli su Englezi u ranoj fazi utakmice preko fenomenalnog pogotka Trippiera i tako je stajalo sve do 68. minute kada je stvari na početak vratio Ivan Perišić. Taj Ivanov pogodak u potpunosti je probudio Hrvatsku koja je preuzela kontrolu nad igrom i u konačnici pogotkom Marija Mandžukića izborila nakon produžetaka veliko finale s Francuskom.

Strijelac izjednačujućeg pogotka bio je posebno uzbuđen nakon utakmice:

"Ovo je nešto neopisivo, svaka čast svim igračima i navijačima. Pokazali smo karakter po treći put - nakon jedanaesteraca u osmini finala i četvrtfinalu, i u polufinalu smo se uspjeli vratiti, a to pokazuje karakter i pokazuje da smo prava ekipa."

Prokomentirao je i tijek utakmice:

"Bili smo možda umorni nakon svih tih produžetaka, ušli smo malo nonšalantno u utakmicu, ali ponavljam - pokazali smo karakter, dominirali smo u drugome poluvremenu. Njihov je golman branio fantastično, ali mi smo bili odlični."

Nije prošlo ni bez usporedbe s Vatrenima '98:

"Svi se sjećamo '98, ali sad je to druga priča, sada smo mi u finalu. Mi nemamo što izgubiti, Francuzi jesu favoriti, ali mi ćemo se boriti i dati sve od sebe", zaključio je Perišić, a onda se otišao priključiti suigračima u velikom slavlju.

Nakon Perišića pred kamere je izašao i Šime Vrsaljko koji je sve do posljednjeg trenutka bio upitan za ovaj nastup.

"Primili smo taj pogodak u početku utakmice, ali smo nakon njega bili još bolji. Kontrolirali smo utakmicu i bilo je pitanje vremena kad ćemo zabiti. Ja bih rekao da smo i fizički bili spremniji, imali smo veću volju i htijenje. Ovo je jedan veliki san, ali nećemo stati na ovome. Ova reprezentacija ima karakter, znali smo da moramo dati 300 posto i da si nakon utakmice ništa ne zamjeramo. To smo i napravili.

A ono najbitnije - Englezi su nas podcijenili to im se vratilo. Bili su arogantni prije utakmice, bilo je puno priče po medijima, ali mi smo pričali na terenu. Mi smo u finalu, a oni se mogu sunčati ako hoće", izjavio je Vrsaljko.

Linker
24. travanj 2024 14:01