CROPIX
HOĆE LI PROMJENITI SREDINU?

HRVATI ČAK 49 MILIJUNA EURA SKUPLJI NEGO PRIJE SVJETSKOG PRVENSTVA U RUSIJI Odličan nastup i igre na Mundijalu izazvali su pomamu za Vatrenima

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 18. srpanj 2018. 15:01

Jasno i očekivano, s obzirom na prikazano na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, digla se vrijednost hrvatskih nogometaša na otvorenoj tržnici nogu. Hrvatska je na SP otišla s vrijednošću svoja 23 igrača od 364 milijuna eura, a samo dan nakon završetka turnira taj se iznos dignuo na 413 milijuna eura. Za 49 milijuna eura prema procjeni Transfermarkta.

Kylian Mbappe, čudesni 19-godišnji francuski napadač, doživio je najveći skok. Dosad je vrijedio 120 milijuna eura, sada vrijedi 150. Odmah do njega, zajedno s Antoineom Griezmannom, Philippeom Coutinhom i N’Golom Kanteom, svrstao se Ante Rebić. Sjajnom kvartetu predstave u Rusiji donijele su rast tržišne cijene za po 20 milijuna eura, pa hrvatski ofenzivac Eintrachta iz Frankfurta sada vrijedi 30 milijuna eura i s Mateom Kovačićem dijeli peto mjesto na ljestvici najskupljih Vatrenih.

Roscino, Rusija, 230618.
Stadion Roscino arena.
FIFA World cup 2018.
Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovacic pojavio se na treningu s novom frizurom, obrijane glave. Reprezentacija je odradila popodnevni trening a sutra nakon jutarnjeg treninga putuju u Rostov na Donu gdje igraju zadnju utakmicu u skupini D protiv Islanda.
Na fotografiji: Mateo Kovacic  i Luka Modric
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
Tom Dubravec/ CROPIX

Kalinić prema Atleticu

- Manchester United spreman je dovesti dvojicu krilnih igrača, presudni za uspjeh Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, za 92 milijuna funti (oko 103,5 milijuna eura). Jose Mourinho za Rebića bi platio 49,5 milijuna eura Eintrachtu, a 54 milijuna eura Interu za Perišića - objavio je engleski tabloid The Sun i naglašava da je za Rebića zainteresiran i Arsenal.

To je samo početak burnih priča oko ovoljetnih transfera hrvatskih reprezentativaca. Onaj trenutačno najneomiljeniji, Nikola Kalinić, sigurno će promijeniti sredinu. Kalinićev prijelaz iz Milana na posudbu u madridski Atletico već je praktički svršena stvar. Marca piše da će Milan posuditi Kalinića, a da će ga nakon isteka posudbe Atletico za otkup njegova ugovora platiti 18 milijuna eura. Na stadionu Wanda Metropolitano Kalinićev bi suigrač trebao biti Šime Vrsaljko, ali takav rasplet nije potpuno siguran.

Split, 180618.
Nakon sukoba sa izbornikom Zlatkom Dalicem, Nikola Kalinic je napustio nogometnu reprezentaciju na Svjetskom prvenstu u Rusiji i vratio se uz Hrvatsku.
Na fotografiji: Kalinic na Splitskom aerodromu
Foto: Nikola Vilic / CROPIX
Nikola Vilic / CROPIX / CROPIX
Nikola Kalinić

La Gazzetta dello Sport objavila je kako je trener Intera Luciano Spalletti jasno kazao čelnicima kluba da želi hrvatskog desnog beka iz Atletica. Klubovi su se navodno dogovorili oko visine odštete koja bi trebala iznositi 25 milijuna eura, ali nisu se usuglasili oko transfernih detalja. Španjolci žele da Inter odmah otkupi Vrsaljka ili ga posudi s opcijom obaveznog otkupa, dok Nerazzurri zasad nude šest milijuna eura za jednogodišnju posudbu. Inter i Atletico ne trebaju žuriti, jer Vrsaljka ionako ni jedni drugi na raspolaganju neće imati sljedećih nekoliko tjedana. Treba se nakon Rusije ipak dobro odmoriti...

Član Intera je i Marcelo Brozović, kojem se cijena digla za osam milijuna eura i sada iznosi 35 milijuna eura, što je potpuno identična priča kao i kod Andreja Kramarića. Brozović je imao nekoliko dojmljivih izdanja u Rusiji i postao je interesantan mnogima. No, Spalletti ga jako dobro poznaje i zna što mu Brozović može donijeti, tako da pred Brozovića dolazi ponuda novog, kvalitetnijeg ugovora.

REUTERS/Jason Cairnduff
REUTERS

Brozoviću bolji ugovor

U Interu trenutačno zarađuje 2,5 milijuna eura, što bi se osjetno poboljšalo, a Nerazzurrima je u biti najvažnije da iz ugovora izbace odštetnu klauzulu koja trenutačno iznosi 50 milijuna eura. Brozoviću još uvijek aktualni ugovor s milanskim klubom traje do 2021. godine i Inter se trudi napraviti sve kako ne bi ostao bez njega za relativno mali novac.

Mateo Kovačić javno je u lipnju izjavio kako razmišlja o odlasku iz Real Madrida. Sky Sports piše da je odmah u akciju krenuo Pep Guardiola, pogotovo zbog toga što je njegov Manchester City ostao bez željenog Jorginha, koji iz Napolija ipak ide u Chelsea. Cityjev interes je, pišu Britanci, ipak lagano popustio, jer je Real za Kovačića izvjesio cijenu od 90 milijuna eura.

Za Luku Modrića neki ne baš ugledni mediji špekuliraju kako bi ga Real iskoristio pri dovođenju Paula Pogbe, jer je vrlo jasno da bi hrvatskog kapetana Mourinho rado vidio na Old Traffordu. Neki pišu da Pogbu želi i Barcelona, koju bi pak mogao napustiti i treći važni veznjak.

Soccer Football - World Cup - Group D - Argentina vs Croatia - Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod, Russia - June 21, 2018   Croatia's Luka Modric scores their second goal                                          REUTERS/Carlos Barria     TPX IMAGES OF THE DAY
REUTERS/Carlos Barria

Badelj može birati

Nakon Andresa Inieste i Paulinha, s Camp Noua mogao bi i Ivan Rakitić. Za njegove je usluge, navodno, jako zainteresiran Bayern. A u Njemačku bi se osim Rakitića mogao vratiti i Mario Mandžukić. Bild, nešto ozbiljniji izvor od ovih koji su se bavili Modrićem i Rakitićem, tvrdi da napadača Juventusa želi Borussia Dortmund. O Milanu Badelju, koji je jedini hrvatski nogometaš koji je na kraju SP-a bio bez kluba, jer mu je ugovor s Fiorentinom istekao, nalazi se u trokutu. Talijani pišu kako Badelj važe između Zenita, Lyona i Milana, ali da je odlazak u redove Rossonera, gdje ga već čekaju Ivan Strinić i Alen Halilović, najizglednija opcija.

Hrvati su briljirali u Rusiji, zadivili svijet i čeka nas ljeto prepuno špekulacija o njihovim promjenama sredina. Neki će to i napraviti, a neke će priče ostati šuplje...

Linker
27. travanj 2024 05:19