REUTERS
U STRAHU OD BELGIJE

OVO PRAVILO POSTOJI VEĆ 40 GODINA, ALI KADA BI MOGAO, IZBORNIK BRAZILA BI GA ODMAH PROMIJENIO 'Ne znam što bi umjesto toga, ali ovo nije pravedno'

Piše: HinaObjavljeno: 06. srpanj 2018. 13:38

Brazilski izbornik Tite izjavio je da je protivnik toga da se utakmice odlučuju izvođenjem penala, ali je i dodao kako su njegovi igrači vježbali penale uoči današnjeg četvrtfinala SP-a protiv Belgije.

"Smatram da utakmica ne bi trebala biti odlučena izvođenjem penala, to mi se ne čini pravednim. No, ne znam što bih predložio umjesto toga", rekao je Tite.

Izvođenje penala uvedeno je na SP 1978. godine, a prije toga su se utakmice u nokaut fazi ponavljale u slučaju remija. Brazil je na svjetskim prvenstvima četiri puta svoje dvoboje odlučivao izvođenjem penala, a tri puta je bio uspješan.

REUTERS/Andrew Yates
REUTERS

Samo su Njemačka i Argentina bolji, oni su po četiri puta slavili nakon penala. Na SP 1986. godine u četvrtfinalu su eliminirani od Francuske, potom su u finalu SP 1994. bilo bolji od Italije, u polufinalu SP 1998. izbacili su Nizozemsku, a u osmini finala SP 2014. svladali su Čile.

"Vježbali smo izvođenje penala. No, na utakmici to je sasvim drugačije jer je odgovornost velika i tu je najvažnije kontrolirati emocije", dodao je Tite.

Linker
26. travanj 2024 13:35