Francuska
 REUTERS/Axel Schmidt / REUTERS
POZNAT POREDAK U SKUPINI C

FOTO: HRVATSKA SAZNALA SUPARNIKA U NOKAUT FAZI To se još nije dogodilo na ovom SP-u: Neizvjesni okršaj Francuske i Danske otkrio je izazov Vatrenih

Francuska i Danska remizirali su 0:0 u utakmici 3. kola skupine C. Prvi je to remi bez golova na ovom SP-u. Takav rezultat znači da će Vatreni u osmini finala igrati protiv Danske.
Piše: HinaObjavljeno: 26. lipanj 2018. 11:47

DANSKA - FRANCUSKA 0-0

DANSKA: Schmeichel, Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Stryger Larsen, Jorgensen, Delaney (Lerager, 90+2), Eriksen, Cornelius (Dolberg, 75), Sisto (Fischer, 60), Braithwaite

FRANCUSKA: Mandanda, Sidibé, Varane, Kimpembe, Hernandez (Mendy, 50), Kanté, N'Zonzi, Dembélé (Mbappe,78), Griezmann (Fekir, 68), Lemar, Giroud.

SUDAC: Sandro Ricci (Brazil)

U dvobojima zadnjeg kola C skupine Svjetskog prvenstva u Moskvi su Francuska i Danska odigrali 0-0, dok su u Sočiju Peruanci svladali Australiju s 2-0. Iz ove skupine su dalje prošli Francuska i Danska.

Francuzi su protiv Danaca odmarali šestoricu standardnih igrača, a u najgoroj utakmici dosadašnjeg tijeka SP-a - i prvoj koja je završila bez golova - bilo je teško izdvojiti ijednu izrazitu priliku. Remi je zadovoljio obje momčadi - Francuska je osvojila skupinu, a Danska je ušla u osminu finala.

U Sočiju je Australcima trebala pobjeda da ostanu u igri za osminu finala, no slavio je Peru i to po prvi puta na svjetskim prvenstvima nakon 40 godina. Peru je poveo golom iz voleja Andrea Carrilla u 18. minuti, a bio je to njihov prvi gol na svjetskim prvenstvima nakon čak 32 godine. U 50. minuti na 2-0 povećao je Paolo Guerrero.

Francuska će u osmini finala igrati s drugoplasiranom momčadi D skupine, a Danska s prvoplasiranom, navjerojatnije Hrvatskom.

Linker
27. travanj 2024 16:18