foto: Damir Krajać / CROPIX
SASLUŠANJE U NYONU

ADEMI TRI SATA IZNOSIO OBRANU Uefa kroz nekoliko dana donosi konačnu odluku!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. svibanj 2016. 19:06

Počelo je ujutro, završilo oko ručka. Arijan Ademi i njegov team tri su sata u Nyonu pred UEFA-om dokazivali da Dinamov dokapetan nije kriv zato što je bio pozitivan na doping testu nakon utakmice Dinama i Arsenala. Podsjetimo, Ademi je "pao" na stanozolol, UEFA ga je suspendirala na četiri godine, nakon čega su igrač i Dinamo uložili žalbu i započeli prikupljanje dokaza da igrač nije kriv, da je supstanca koju je uzeo, zapravo, kontaminirana, da je stanozolol u malim količinama i bez znanja igrača bio u legalnim preparatima koje i inače uzima.

O tome kako je tekao proces i kako se "kalila" žalba možda jednom bude i napisana knjiga, no ono što je bitno, Dinamo je od dva nezavisna laboratorija dobio dokaze da je tableta bila zagađena i s tim je dokazima došao pred UEFA-inu komisiju.

Neizvjesnost će, dakle, još koji dan potrajati, a u Dinamu vjeruju kako će UEFA poslovično tvrda i konzervativna UEFA prihvatiti dokaze i (barem) smanjiti Ademiju kaznu. Ako ne, preostaje Sportski sud, CAS na kojemu će Dinamo i Ademi u tom slučaju nastaviti borbu do nevinosti.

Linker
05. svibanj 2024 06:45