NEREDI U PODGORICI

Akinfejevu izgorio dio kose, Rusi tvrde: 'Platini je donio odluku da se utakmica nastavi'

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 28. ožujak 2015. 10:03

Znalo se da će sraz Crne Gore i Rusije biti visokog rizika. Ruse je došlo bodriti mnogo Srba, tijekom dana Podgorica je bila u opsadnom stanju, Rusi i Srbi ujedinjeni su pjevali uz uzvike "Rusi i Srbi - braća zauvijek", u jednom trenutku došlo je do sukoba sa specijalcima koji su ih spriječili u paljenju zastave SAD-a. Sve to bio je uvod u horor na stadionu.

Nakon 20-ak sekundi doletjela je baklja koja je pogodila u glavu vratara gostiju Akinfejeva. Ruski je vratar pao, pomoć mu je odmah pružena na terenu, a potom je transportiran u podgoričku bolnicu. Kasnije se doznalo da mu je izgorio dio kose, ali sreća u nesreći da ozljede nisu i strašnije. Utakmica je tada prekinuta, na tribini je došlo i do sukoba crnogorskih navijača s gostujućom skupinom. Igrači su pola sata čekali što će se zbiti, nevjerojatno ali istinito, odlučeno je da će se utakmica nastaviti.

Ruska agencija Tass tvrdi da je odluku da se utakmica nastavi donio donio osobno predsjednik Uefe Michel Platini nakon telefonskih konzultacija.

- Mi ne razumijemo zašto je susret nastavljen, pa nama je ozlijeđen jedan od ključnih igrača. To je direktan utjecaj na tijek dvoboja - ljutit je govorio glasnogovornik ruskog saveza Džičkovski.

Umjesto uobičajenih 15 minuta, stanka je potrajala više od 30. Naime, došlo je do novog sukoba na tribinama, pa se činilo kako dvoboj neće biti nastavljen.

- Poslije prvog incidenta delegat je rekao da nastavimo i mi smo morali ga poslušati. Nisam vidio kada je Akinfejev nastradao, znam da je hospitaliziran i da ima opekotine na vratu - objasnio je Fabio Capello, izbornik Rusije.

- Ispričavam se nogometašima i vodstvu Rusije. Normalno je da je utakmica prekinuta nakon novog incidenta - priznao je izbornik Crne Gore Branko Brnović.

Linker
18. svibanj 2024 14:27