Ronald Goršić/Hanzamedia /
'KAPA MU DO PODA'

ALFA I OMEGA LOKOSA POSLAO PORUKU HAJDUKU I STAO U OBRANU MARIJA CVITANOVIĆA 'On je pokazao kakav je čovjek i trener! Za razliku od nekih...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. ožujak 2018. 21:34

Zadovoljno je izgledao Božidar Šikić, alfa i omega Lokomotive nakon povijesnih 4:1 protiv Dinama.

- Ma, ja se uvijek osjećam normalno, nakon svake utakmice. Drukčije doživljavam nogomet od drugih, drukčije to doživljavam - kazao na je u uvodu.

No dobro, razbili ste lidera prvenstva, prvi put u HNL-u pobijedili Dinamo.

- Mi smo bolju utakmicu odigrali na Rujevici protiv Rijeke. Ali smo, nažalost, izgubili. Očito je problem u - Dinamu. Modri su u jako, jako velikoj krizi. Takvo stanje Dinamove momčadi nam je pomoglo da se dokopamo uvjerljive pobjede. Ne samo to, mi nismo igrali u najboljem sastavu. Nadalje, nama se u svakoj utakmici pojavi neki novi klinac za kojeg nitko ne zna. Tako se ovog puta pojavio Kastrati... Taj momak je izrazito brz, mislim da je najbrži igrač u HNL-u. Od njega danas-sutra može biti odličan igrač.

Nego, je li vam žao što je vaš klub tako ponizio Dinamo s kojim ste godinama u sjajnih odnosima, što je baš Lokomotiva smijenila trenera Cvitanovića, ogolila velike probleme u Maksimiru?

- O Mariju Cvitanoviću imam odlično mišljenje. Konačno, svojom potezom i odlaskom nakon utakmice pokazao je kakav je čovjek i trener. Ispao je gospodin, kapa mu do poda. Za razliku od nekih koji su mrcvarili momčad i klub do kraja samo da bi se dokopali kompletne svote novca. Druga je priča je li se njegova vizija nogometa poklapala s onim što želi Dinamo. Inače, našom pobjedom stavili smo flaster na ustima svim onim kritičarima koji sve gledaju samo kroz svoje naočale, koji su svašta pisali i uoči ove utakmice. Lokomotiva je u uvijek bila zdrava sredina, koja sve bazira na svojoj školi i mladim igračima.

Slijedi polufinale Kupa s Hajdukom? Možete li protiv Majstora s mora isto kao protiv Dinama?

- To nam je bitna utakmica. Sad ćemo vidjeti mogu li naši klinci odigrati odlično tri utakmice zaredom. Dakle, bili smo super protiv Rijeke, sad Dinama, a evo stiže još jedna vrhunska momčad našeg nogometa. Baš nam se potrefila takva serija. Jasno, sportski se nadati da ćemo mi igrati finale, protiv Hajduka, naravno, idemo na pobjedu - zaključio je Šikić.

Linker
08. svibanj 2024 03:21