REUTERS
NOVA OSUDA SUĐENJA U FINALU

AMERIKANCI ISMIJAVAJU SUCA I TVRDE: 'FRANCUSKA OSVOJILA NASLOV PRVAKA UZ POMOĆ SUCA' Po njemu bi svi igrači trebali igrati s rukama svezanim iza leđa!

Piše: HinaObjavljeno: 15. srpanj 2018. 23:54

Ključni trenutak finalnog susreta na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Moskvi u kojemu je Francuska svladala Hrvatsku sa 4-2 dogodio se u 38. minuti kada je argentinski sudac Nestor Pitana dosudio 11-erac iz kojega je Francuska povela sa 2-1 zbog igranja rukom Ivana Perišića i to nakon pregleda snimke.

Matuidi je u skoku promašio loptu koja je potom udarila u ruku Perišića koji se nalazio samo pola metra od francuskog igrača.

Mišljenja o tome je li Pitana trebao dosuditi kazneni udarac ili ne podijelila su i bivše igrače i komentatore pa čak i sudačke eksperte.

"Kada sudac nije siguran u svoju odluku, onda ne bi trebao dosuditi kazneni udarac. To je bila pogrešna odluka", oglasio se bivši njemački napadač i izbornik Juergen Klinsmann.

Boris Kovacev / CROPIX
CROPIX

"Bilo je igranje rukom i 11-erac je isprtavno dosuđen", mišljenje je bivšeg njemačkog suca Thorstena Kinhoefera.

"Igranje rukom je bilo očito, ali isto tako i nenamjerno", smatra bivši španjolski djelitelj pravde Andujar Oliver.

Američki Sports Ilustrated posebno je kritičan prema argentinskom sucu i tvrdi da su Francuzi došli do naslova uz obilatu pomoć VAR-a.

"Perišićeva ruka bila je u najnormalnijem mogućem položaju, nije igrao namjerno rukom već ga je lopta pogodila nakon što je Matuidi promašio. A sudac Pitana je ipak dosudio penal. Ako je tako, onda bi svatko od igrača u šesnaestercu ekipe koja se brani morao cijelo vrijeme igrati s rukama iza leđa jer i bez namjere može skriviti kazneni udarac. Pitana bi vjerojatno svirao kazneni udarac i Urugvajcu Hectoru Castru, koji je igrao SP 1930. godine jednoruk jer je drugu izgubio nesretnim slučajem u djetinjstvu"", tvrdi Sports Ilustrated.

Linker
03. svibanj 2024 15:08