Tea Cimaš/CROPIX
JADRANSKI DERBI

Anas opet na Poljudu: 'Svaka čast Stuttgartu i ostalima, ali najveći gušt je dobiti - Hajduk!'

'Dobiti Hajduk bio bi mi veći gušt nego kad smo prošli Stuttgarta na Mercedes-Benz Areni!'
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 15. prosinac 2013. 08:52

Anas se vraća na Kantridu, Anas se vraća na Poljud. Od onoga kontradiktornog transfera iz Frančiškovićeve Rijeke u Kerumov Hajduk, mlađi se Sharbini stalno negdje "vraća" premda je jedini pravi povratak bio onaj u Rijeku, na Grobnik. Doma.

Današnja mu utakmica, naravno, ne može biti kao svaka druga.

- Kad igraju Rijeka i Hajduk, onda je to uvijek posebno. Svima, a meni s obzirom na tijek karijere još i više - govorio je Sharbini prije polaska na jug.

- Svakom je Primorcu, svakom igraču i(li) navijaču Rijeke pobijediti Hajduk uvijek bio i ostat će najveći gušt. Sada bi bio još veći jer ove smo sezone dva puta s njima remizirali i mislim da je vrijeme da ih pobijedimo. Uostalom, u pitanju je za sam vrh Prve HNL. I zato bi meni večerašnja pobjeda bila strahovito draga. Draža i od rezultata koji nam je u ovoj sezoni donijela najveću radost. Da, dobiti večeras Hajduk, bio bi mi veći gušt nego kad smo prošli Stuttgarta na Mercedes-Benz Areni!

Spominjanje europskih uspjeha kao utrljavanje soli u duboku hajdučku ranu zvanu Dila Gori.

- A i znate što ću vam reći... Valjda je dosta bilo tih naših remija, a?! U 18 utakmica sedam smo puta igrali neriješeno. Previše. Mi smo Rijeka, mi trebamo pobjeđivati.

Za to treba zabijati golove, a vi ste ove sezone dali tek jedan. Prekrasan, Žilini, ali - samo jedan.

- Nadam se da ću večeras zabiti drugi. Ne, nije mi bitno hoću li igrati jer važno je jedino da Rijeka pobijedi, ali ako zabijem veselit ću se. Normalno da hoću! Kao svakom golu moje Rijeke. Volio bih zaigrati i igrati dobro no doista je najmanje važno tko će igrati. Imamo dosta ozlijeđenih, načetih i umornih, ali imamo i posve dovoljno onih koji mogu ispuniti jedinu želju s kojom ćemo večeras istrčati - pobjedu.

Koje su Rijekine, a koje Hajdukove prednosti?

- A njihova je pozitiva samo jedna... Igraju kod kuće i to je sigurno Hajdukov plus. Što se naših prednosti tiče isto ću reći samo jednu, važniju od mjesta odigravanja. Najvažniju. Hajdukova je prednost domaći teren, a naša je ta da smo - bolja momčad od njih! Vrlo jednostavno. Zato i idemo po tri boda. Respektiramo njihove kvalitete i dosadašnje rezultat, ali želimo ih pobijediti i sigurni smo da to možemo učiniti - poručio je Sharbini i Hajduku, i Splitu, i Dalmaciji.

I nije jedini. Svi koji će s Kvarnera na Poljud ne razmišljaju ni o čemu drugome osim o guštu trijumfa usred Poljuda.

Linker
17. svibanj 2024 10:30