Davor Žunić / CROPIX
ČEKA POZIV KOVAČA

Anas Sharbini zaslužio pohvale: 'Natjerat ću Keka da me stavlja od prve minute!'

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 25. rujan 2014. 10:59

Kada se raspravlja ili diskutira o nogometnoj problematici Anasa Sharbinija, uvijek na umu treba imati jednu neprijepornu činjenicu. Njegove kočnice nikada nisu bile i nikada neće biti u - nogama. Kvalitetu je oduvijek posjedovao, možda i veću od sadašnjeg ranga Rijeke, ali glava mora biti na mjestu. Međutim, Matjaž Kek dovoljno je iskusan trener da ne bi vidio strahovit potencijal Anasa, koji se, ipak, morao prilagoditi obveznim zahtjevima u igri. Možda je prije nekoliko godina, kada je bio “narodni heroj” na Kantridi, mogao čekati loptu, pa krenuti s driblinzima, no sada je ta priča malo drukčija.

I zato Kek Anasa - dozira. Malo toplo, malo hladno, sve dok ne dobije povratnu informaciju na treningu. A slovenski trener je zahtjevan, uvijek će od najboljih tražiti - najviše. Zato proziva Kramarića i Leškovića nakon Belgije, zato je Anas česta meta na treninzima. Protiv Dinama je ušao s klupe (iako su leđa bila zdrava) te je odmah preokrenuo stvari na travnjaku asistencijom za Kramarića.

Kaže Kek da je vidio sjaj u očima. A on rijetko kad izdvaja pojedince...

- Ha, naravno, jedva sam čekao da uđem, atmosfera na Kantridi je bila fantastična, a rezultat tada nije bio na našoj strani. Drago mi je što me trener pohvalio, ali ja uvijek dajem sve od sebe. Slažem se, u posljednje vrijeme to nije bilo baš najbolje, navijači imaju pravo očekivati više od mene. I ja to očekujem sam od sebe, naravno!

Problema s leđima više nema. Eh, da je bio zdrav za Standard, tko zna...

- Nema, dok je momčad bila u Belgiji, išao sam na terapije, sad je sve u redu. Puno promašujemo, i u Liegeu i u nedjelju na Kantridi. Nismo zaslužili izgubiti u derbiju, ali tako je to kada ti sreća okrene leđa. Rekao bih da smo u maloj rezultatskoj krizi, ali izvući ćemo se mi iz toga, svlačionica je puna kvalitete.

Dinamo je sada pobjegao na +4, no još je rana faza prvenstva.

- Modri imaju stvarno dobru momčad, vezna linija je odlična, a kada je Soudani u ovakvoj formi, onda ih je jako teško zaustaviti. Ništa, na nama je da pobjeđujemo, valjda će i oni kiksati negdje...

Na Sharbinijevim pozicijama su Jugović i Kvržić, a ovisno o profilu utakmice krilo može zaigrati, kao što smo to vidjeli, Marko Vešović.

- Ne žalim se na minutažu, Matjaž Kek je najbolji trener s kojim sam radio. Ali, na treninzima ću ga natjerati da me stavlja od početka! Željan sam igre, minuta, lopte, popravit ćemo tu realizaciju, počet će i Krle zabijati, stvarno puno radi za cijelu momčad. Nema brige, bit će Rijeka jaka ove sezone, a ja sam uvjeren da mogu umnogome doprinijeti. Ni u Europi još nije sve izgubljeno, sve se da nadoknaditi, možemo igrati sa svima.

S obzirom da je protiv Dinama odigrao pola sata, za očekivati ga je danas protiv Lekenika, barem poluvrijeme. Uostalom, to je još jedan Kekov test. Zna se da Anasova motivacija nije jednako protiv Dinama i Hajduka ili protiv Vikingura i Lekenika. Ipak, kao da su mu izvedbe malo pale nakon što se dogodio potres mozga zbog kojeg mu je otpala reprezentacija...

- To mi je dodatan motiv, želim opet zaslužiti izbornikov poziv. Evo, Andrej Kramarić potvrdio se i u kockastom dresu, izuzetno mi je drago i nadam se da će što dulje ostati u Rijeci. Pravi je gušt igrati s njim, dobro se međusobno razumijemo. Neka on samo zabija, ja ću asistirati, nema problema, ha, ha.

Linker
07. svibanj 2024 22:03