Simon Hofmann/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images
NEMA GOLOVA, IMA KOMPLIMENATA

ANDREJ KRAMARIĆ OTVORENO ZA SN Sjajni napadač iskreno otkrio što misli o Čačićevoj izjavi da je Mandžukić nedodirljiv

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. rujan 2016. 12:43

Je li to “novo ruho” Andreja Kramarića ili golovi samo što nisu došli, možda otkrije već današnja utakmica s Wolfsburgom. Hoffenheim je u prva dva kola zabio čak šest pogodaka, doma s Red Bull Leipzigom 2:2, vani s Mainzom 4:4, on nije bio strijelac, a “kupa” se u komplimentima za igru.

Kramarić nosi napadačke akcije ekipe što i stručnjaci, ali i kroničari kluba znaju cijeniti.

- Krenuo sam dobro, normalno da sam sretan. Pogotovo zbog prve utakmice u Kupu, kad sam zabio hat-trick. Jasno da sam zadovoljan i zadnjim nastupom u Bundesligi jer sam opet imao hat-trick, ali u asistencijama. Ajmo reći da mi je s te strane dobro krenulo, iako moram naglasiti da to može ići i bolje, pogotovo što se tiče rezultata momčadi.

Kakva vam je pucačka forma? Promašili ste neke šanse u Sisku na utakmici sa Segestom, u reprezentaciji ste i dalje u drugom planu? U ligi čekamo...

- Svi znamo unaprijed kakav je roster igrača i tko ima status glavnih među Vatrenima. Ja tu ne mogu ništa napraviti. Meni je zadatak, u prvom redu, odlično igrati u klubu, a onda će iz takvih izvedbi doći i bolje prezentacije u reprezentaciji. Naravno da bih i ja, kao i svaki igrač, volio više participirati i dati za nacionalnu vrstu. Jer ona je nešto posebna, ima specijalnu čar, ali eto tako je kako je. Ovog sam časa fokusiran na klub.

Mandžukić je u zadnjih 12 službenih nastupa u državnom dresu zabio samo jedan gol, ne računajući prijateljske oglede. Pa kako ste doživjeli izjavu izbornika Ante Čačića da nemamo boljega. I da Hrvatska ne posjeduje centarfora koji je iz dvije šanse u stanju zabiti u prosjeku jedan pogodak.

- To je njegova izjava, ne želim previše komentirati što kaže izbornik. Istina, nisam osobno to ni pročitao, nešto sam načuo, koliko su mi rekli, ali nisam se uznemirio, niti bilo što. Svaki trener ima svoje mišljenje i stavlja u igru one za koje smatra da su mu najbolji. Mandžukić je super igrač, možda mu u posljednje vrijeme ne ide. Međutim, svi znamo kakav je život napadača, nezgodno mi je bilo što reći o Mandžukiću jer svjestan sam koliko mu može biti teško. Kao i meni kad mi ne ide, a dogodi se da ga ne možeš zabiti ni s dva metra. Glupo bi bilo da išta govorim jer shvaćam ga kako se može osjećati.

Niste za polemike, nego strpljivo čekate šansu.

- Normalno, tu sam. Ako dobijem priliku, nadam se da ću imati i malo sreće da je iskoristim. Ali uvijek se mora znati u momčadi da je izbornik taj koji odlučuje i oko toga nema puno priče. To je zakon, bio i ostao.

CIJELI INTERVJU TJEDNA S ANDREJOM KRAMARIĆEM PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN!

Linker
02. svibanj 2024 01:33