Vladimir Dugandzic / CROPIX
NOVITETI NA POLJUDU

Andrić: 'Cilj mi je da svako talentirano dijete iz Dalmacije najprije dođe u Hajduk'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 20. ožujak 2014. 16:06

Na Poljudu je i službeno predstavljen Srđan Andrić, novi voditelj Hajdukove omladinske škole. Bivši kapetan Hajduka odigrao je 266 službenih utakmica, pri tom je zabio 31 gol. Sudjelovao je u dva osvajanja prvaka Hrvatske i tri puta je bio u sastavima koji su osvajali Kup Hrvatske. Hajdukovac „od glave do pete“. Nova funkcija na Poljudu, novi je izazov za Andrića.

Sportski direktor Goran Vučević predstavio je svog novog suradnika, ali i pojasnio kako je došlo do ove odluke.

- Bili smo suigrači, kasnije sam mu bio trener, tako da ga jako dobro poznajem. Uvijek je imao čvrst stav i jak gard u ovom poslu. Kroz igračku karijeru doživio je puno detalja, igrao je u inozemstvu, što je jako bitno. Svoje iskustvo koje je doživio u bogatoj karijeri sada može oplemeniti kroz mlade igrače - započeo je Vučević i nastavio:

- Srđan sada dolazi na jednu jako važnu fukciju, u srce ovog kluba, želimo da omladinska škola bude još bolja, jer iskreno rečeno, neke stvari nisu fukcionirale na pravi način. Pred njim je ogroman posao, svjestan je koliko je njegova uloga važna i odgovorna, a ja sam uvjeren da će je odraditi kvalitetno. Želimo da sve skupa bude na jednoj većoj razini u skoroj budućnosti.

Kažete da niste zadovoljni nekim stvarima, možete li biti konkretniji po tom pitanju ?

- Nismo zadovoljni čestim promjenama ljudi, mijenja se način rada pa ni sama djeca nisu sigurna što treba raditi. Moramo uvesti jedinstven sustav treniranja jer treneri ne mogu određivati kakav će sustav koristiti. U bliskoj budućnosti prezentirat ćemo javnosti ono što planiramo uvesti, a to je jedinstven stil igre u svim uzrasnim kategorijama. Taj stil će biti kreativan, agresivan i ofenzivan - poručio je Vučević.

S obzirom da Srđan Andrić još nema licencu u Poljudu će taj sitni problem „pokriti“ prijavom trenera juniora Marija Osibova koji će „papirnato“ voditi Školu dok Andrić ne okonča školovanje na akademijij HNS-a

- Srđan zna da će biti najodgovorniji u ovom trenutku, no imat će pomoć. Već smo uveli neke novitete, posložit ćemo i skautsku službu. Radimo do kraja na razvoju strategije i očekujemo prve veće rezultate za dvije-tri godine. Jasno je da u ovom poslu nema ništa što bi se moglo promijeniti „preko noći“- kaže Vučević.

Andrić je prema ugovoru sljedeće tri i pol godine „vezan“ za Hajduk, projekt je vrlo obiman s obzirom da na Poljudu žele u skoroj budućnosti imati tri četvrtine seniorskog kadra poniklog u vlastitom inkubatoru.

- Kada smo razgovarali o angažmanu nije bilo niti spomena o uvjetima ugovora. To nam je bilo najmanje važno. Kao što sam rekao Srđanovo ponašanje i njegov čvrst gard su bili ono što je kod angažmana presudilo. Ugorovor je potpisan da bi se zadovoljila forma, a vjerujem da ćemo svi trajati puno dulje u ovom poslu nego što je to napisano na papiru - zaključio je sportski direktor Hajduka Goran Vučević.

Bila je ovo situacija poput „groma iz vedrog neba“, spominjao se i očekivao novi voditelj Omladinske škole i Hajduk ga je predstavio. Baš kako je i predsjednik Marin Brbić pred kraj prošle godine predstavio Gorana Vučevića, stručna piramida se polako sklapa i to očito na jako dugo razdoblje s obzirom da je riječ o mlađim strčunjacima punih energije i želje za dokazivanjem.

Sam Srđan Andrić priznao je kako nije očekivao da će mu se pružiti ovakva prilika.

- Ovo je potpuno drukčija uloga od svega što sam do sada radio, ali napravit ću sve u svojoj moći da omladinska škola funkcionira na najbolji mogući način. Ideja je bila Goranova, on je inzistirao da dođem, ja sam poznavajući njega pristao i prihvatio novi izazov - kaže Andrić koji je mislio po okončanju igračke karijere malo odmoriti:

- Iskreno, nisam imao ovakvih planova kada sam prestao igrati. Mislio sam se malo odmoriti, ali ovo je prilika koja se ne propušta. Ipak je to Hajduk.

Prve korake i neke dugoročnije planove još mu je teško predstaviti, sve je još u fazi razrade, no jasno mu je što činiti u bliskoj budućnosti.

- Prerano je za konkretne stvari. Jasno je da su trenutno kadeti i juniori prioritet, a od sljedeće sezone imamo i U-21 momčad što je svakako jedna od najvažnijih stvari na kojima ćemo raditi. Sve te igrače moramo što je moguće bliže privesti do prve momčadi.

Omladinska škola kao takva je uvijek „na udaru“ interesa managera. Mnogi i roditelji postavljaju razne zahtjeve. To je nešto s čime će se i Andrić morati nositi u svakodnevnom radu.

- Teško je govoriti o nečemu s čime se još nisam susreo, ali svjestan sam da će biti takvih pritisaka, no kada do toga dođe znat ću se postaviti. Ne bojim se takvog posla, radit će se od slučaja do slučaja, mogu se s tim nositi - kaže Andrić.

Jednako kao i s kritikama?

- To ga je oko Hajduka uvijek bilo i bit će. Svi koji rade u Hajduku na bilo kojem mjestu podložni su kritikama i dežurnim kritičarima. Ne kažem da će biti lako, neće mi olakšati posao, ali nije to nešto s čime se zamaram.

Dinamo je preko svoje skautske službe znao odvodi mlade talente iz Dalmacije, što ćete napraviti po tom pitanju?

- Sigurno je da je Dinamo prije bio u boljoj situaciji, no to se mijenja. Glavni cilj mi je da svako talentirano dijete iz Dalmacije najprije dođe u Hajduk, da ga mi vidimo, provjerimo. To je naše područje i sigurno je da je svima Hajduk kao klub puno bliži - zaključio je Andrić.

Linker
05. svibanj 2024 00:27