CROPIX
NASTAVIO TRESTI MREŽE

'ANTE ERIK' NOVI JE HIT NA DRUGOM KRAJU SVIJETA Bivša zvijezda Hajduka ekspresno je opravdala ulaganje, a na njemu komentatori lome jezik

ANTE ERCEG Bivši napadač Hajduka u klubu Shabab Al Ahli Dubai u pet utakmica ima dva pogotka i jednu asistenciju
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 06. veljača 2018. 17:22

Donedavni krilni napadač Hajduka koji je za 1,5 eura nedavno prešao u Shabab Al Ahli Dubai, odlično je otvorio svoju kampanju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Nastavio je s dobrom statistikom kao u Hajduku i u pet utakmica ima dva pogotka i jednu asistenciju.

Dugo je trajala sapunica oko njegova prelaska u UAE, poznata je priča da ga Nadzorni odbor nije puštao, no kada su Emiraćani podignuli ponudu na 1,5 milijuna eura, Erceg je dobio zeleno svjetlo i priliku da u Dubaiju, gradu iz snova, ostvari svoje snove u financijskom smislu te osigura lagodnu budućnost. Spominjali su se Bröndby, dva kineska kluba, te Seattle Sounders, no šeici su bili najizdašniji i najkonkretniji ponudivši Ercegu 1,2 milijuna eura po sezoni. Opravdao je Erceg povjerenje u svom novom klubu u kojemu je uzeo dres s brojem 70 budući da pedesetica koja simbolizira Torcidu bila zauzeta, pa je momak sa splitskih Mejaša odabrao broj u čast godine rođenja majke Luce.

Čim je stigao, iako je bio iscrpljen temperaturom, odigrao je prvi susret za svoj novi klub ušavši u 22. minuti kada su gubili od Hatte u gostima. Premda je u Hajduku igra najčešća na lijevom krilu, u UAE je zaigrao čistoga napadača te u sudačkoj nadoknadi svojom asistencijom donio bod. Nije mu dugo trebalo ni za prvi pogodak, samo četiri dana nakon toga zabio je u President’s Cupu protiv Al Uroobe u 27. minuti za konačnih 1:0, čime je svom klubu donio plasman u četvrtfinale koje se igra tek u travnju, a protivnik će im biti Al Sharjah. Osim toga, Al Ahli Dubai Sahabab je i u četvrtfinalu Kupa Arapskoga zaljeva u kojemu ima prednost od 3:0 iz prvoga susreta protiv Hatte, a uzvrat je na rasporedu 15. veljače. U prvenstvu je Ercegov novi klub na šestom mjestu na tablici, a prije tri dana bivši hajdukovac postigao je sjajan pogodak ljevicom za 2:0 na gostovanju kod Emiratesa, neobranjivo je s 15 metara pogodio suprotni kut za potvrdu trijumfa.

Odmah se na YouTubeu zavrte sažeci s njegovih utakmica, a njegovo ime i prezime još uvijek lomi jezik arapskih komentatora pa se tako nakon njegovih dobrih poteza može čuti ‘Ante Erik’. Prije susreta s Emiratesom igrali su kod kuće s Al Ainom koji vodi Zoran Mamić, čiji je klub tamo daleko najjači i uspjeli su odigrati neriješeno. Erceg nije postigao pogodak, ali je bio dosta raspoložen.

Praksa je u arapskom svijetu da dovode napadače iz Europe koji su glavni igrači, pa tako Al Ain ima švedskoga reprezentivca Berga, a daleko najveća zvijezda je slavni Argentinac Diego Armando Maradona koji u drugoj ligi vodi Al Fujirah te se plasirao u četvrtfinale President’s Cupa, ali ima teški zadatak protiv Al Wasla, stoga će se teško susresti s Ercegom na terenu.

Linker
20. travanj 2024 10:16