REUTERS/David Klein
ČLAN STRUČNOG STOŽERA

APSOLUTNA LEGENDA VATRENIH NIJE SKRIVALA ODUŠEVLJENJE NAKON ŽDRIJEBA U DUBLINU 'Možda bi navijači voljeli nekog drugog, ali ja sam zadovoljan'

IVICA OLIĆ Član stručnog stožera izbornika Dalića o ždrijebu u Dublinu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. prosinac 2018. 18:40

Ivica Olić nije skrivao da mu je drago kako se raspleo ždrijeb.

- Super je, optimalno. Dobili smo protivnike koji su dobri za nas, nisu to ekipe koje smo označili kao potencijalne opasnosti. Moram priznati da sam jako zadovoljan. Puno je bilo ‘nagaznih mina’ u svakom jakosnom rangu, koje su mogle doći i kod nas. Navijači bi možda voljeli da imaju nekog još atraktivnijeg protivnika, ali ja sam zadovoljan - komentirao je Olić, iako će pravu sliku rivala tek dobiti.

- Ne znam puno o Slovačkoj, Mađarskoj i Azerbajždanu jer nisam ih pratio. No, imamo vremena i prilike da ih upoznamo. Prvi je dojam da smo dobro prošli.

Sve te reprezentacije Hrvatska je već pobjeđivala.

- Odigramo li kako znamo, trebalo bi biti OK:

Wales je iz drugog pota, ima Balea, Ramseyja… igrao je polufinale u Francuskoj.

Rostov na Donu, Rusija, 260618.
Stadion Rostov Arena.
FIFA World cup 2018.
Nogometna utakmica 3. kola, skupine D, svjetskog nogometnog prvenstva FIFA 2018, Island -  Hrvatska.
Na fotografiji: Ivica Olic
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

- Bilo je tu i puno jačih suparnika koje smo mogli izvući. Točno je da Wales ima Balea i niz igrača iz Premier lige, te da zaslužuje respekt. I mi ćemo ga sigurno krajnje ozbiljno shvatiti, međutim nismo mi samo formalno bili u A skupini nositelja, i po kvaliteti daleko smo najveći favoriti. Tako se moramo postaviti.

Olić je igrao za Vatrene u ciklusu za Brazil kad su dobili Wales u Osijeku 2:0, a u Swanseaju 2:1.

- Sasvim različite utakmice, u prvoj se vidjelo koliko smo bolji, pobjeda čak nije bila toliko rezultatski visoka kolika je po igri trebala biti. No, oni su u to vrijeme rasli, bili su ekipa u usponu i u drugom dvoboju odigrali su kvalitetnije. Tada su na neki način već najavili kasnije domete s vrhuncem, polufinalom Eura. Taj susret u Walesu bio je teži, dobili smo u samoj završnici. Često smo imali određenih problema s otočkim ekipama, znale su nas namučiti. Pravilo broj jedan je da sve protivnike treba poštivati.

Prijateljske u lipnju

Vidimo da ne sumnjate u plasman na Europsko prvenstvo.

- Ne, definitivno ne sumnjam.

U skupini je samo pet ekipa, u lipnju Hrvatska neće morati igrati kvalifikacije.

- Nama je lipanj bio konstantan problem. Bez obzira na ime i snagu protivnika. To je idealno, i to nam se posložilo. Imamo priliku za dvije prijateljske utakmice, pa možemo to iskoristiti. Hrvatska je atraktivna, možda ti prijateljski ogledi donesu nekakvu financijsku korist našem Savezu. Sve je dobro, nemamo se što žaliti. Isto tako, imamo samo jedan duži put, u Baku.

Linker
25. travanj 2024 15:14