Screenshot: YouTube
PONOSNA JE SLAVONIJA

APSOLUTNI KRALJ Ivica Olić u 35. godini donio je prvi trofej sezone HSV-u!

Njemački nogometni prvoligaš HSV pobjednik je Telekom kupa, turnira na kojem su nastupile četiri momčadi, a utakmice se igrale po 45 minuta. Junak Hamburga bio je naš Ivica Olić.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 13. srpanj 2015. 11:42

HSV je u finalnom ogledu igranom u Mönchengladbachu pobijedio Augsburg s 2:1, a briljirao je hrvatski reprezentativac Ivica Olić. Ola je već u drugoj minuti majstorski asistirao Mohamedu Gouaidai za vodstvo HSV-a, a onda u 31. minuti nakon kornera glavom povisio na 2:0.

Iako se na usporenoj snimci čini da Olić možda i nije dodirivao loptu u pravom karambolu u šesnaestercu, neumorni hrvatski napadač je napravio pritisak na domaće igrače koji su nespretnom reakciju poslali mrežu u vlastitu mrežu. Gol je, u svakom slučaju, pripisan njemu.

Jedini pogodak za Augsburg bio je Slovenac Tim Matavž u 41. minuti.

HSV je prije toga u polufinalu pobijedio domaću Borussiju udarcima s bijele točke (5:4), dok je Augsburg svladao Bayern koji nije nastupio u najboljem sastavu.

Guardiolina momčad je na kraju završila na zadnjoj poziciji. U susretu za 3. mjesto Borussia M. je boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedila Bayern sa 4:3. Utakmica je u regularnom dijelu završila bez pogodaka.

Linker
22. rujan 2024 18:00