Goran Sebelic / CROPIX / CROPIX
PREPUN OPTIMIZMA

APSOLUTNI POBJEDNIK DINAMOVIH PRIPREMA JASNO PORUČIO 'Znam da možemo dobiti sve utakmice do kraja prvenstva'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. veljača 2017. 15:13

Armin Hodžić (22) apsolutni je dobitnik Dinamovih zimskih priprema. Više nitko ni ne pita gdje je Angelo Henriquez. Ne spominje se nigdje duga golgeterska kriza Plavog Anđela, koji je ozljedom u Beleku postao još veći.

A kad se problemi s Henriquezom ne spominju, onda je sasvim jasno da u modrom taboru ne brinu za realizaciju jer imaju - Hodžića. Čak i nije presudno to što je na pripremama bio najbolji strijelac s pet postignutih pogodaka; njegova je igra ponudila Petevu ogroman razlog za optimizam.

Ari, kako ga zovu suigrači, jednostavno je dominirao u napadu. Hoćeš otvaranje prostora, ubacivanje u prazan prostor, hoćeš driblinge, asistencije... Sve što je Petev poželio Hodžić je isporučio. Kao šlag na tortu dodao je i nekoliko “lažnjaka”, a nakon jednog od njih s tribine igrališta u Beleku začuli smo:

- Hodžić je prodao tako dobar lažnjak da su i pomoćni suci zamijenili mjesta!

Zagreb, 021016. 
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 11. kola MAXtv Prve lige, 11. kolo, izmedju GNK Dinamo i HNK Hajduk. 
Na fotografiji: Amir Hodzic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Dobitnik priprema

E, sad; hoće li u istom ritmu nastaviti i na proljeće? Jer sjetili smo se prošlih zimskih priprema u La Mangi. Znate li tko je bio jedan od onih koje smo proglasili dobitnicima? Armin Hodžić! No tada je na proljeće zabio samo četiri pogotka. Bilo mu je to dovoljno da na kraju bude najbolji strijelac Modrih u HNL-u s 13 postignutih pogodaka, ali mnogo je bolje igrao u jesen 2015. godine, kad ih je zabio 9... Neće se valjda dobitniku zimskih priprema opet ponoviti prošla sezona i dosta mršavo proljeće?

- Dobro je, krenulo je nekako. Eto, zabijam. Ma, sad neću stati, moram opravdati to što vi kažete, da sam dobitnik priprema, haha...

Ove vam sezone nije nikako išlo - do ovih priprema. Postigli ste u HNL-u samo dva pogotka, i to Lokomotivi u 1. kolu. Nakon toga - ništa od ništa. Ni u Europi niste zabili. S obzirom na prikazano na pripremama ta je statistika gotovo za ne povjerovati.

- Gledajte, sa Zoranom Mamićem kao trenerom imali smo rezultate i sjajnu atmosferu. Njegov je odlazak za momčad i za mene bio pravi šok. Tražili smo se nakon toga, svi skupa. Tako i ja. Zato je to bilo tako.

Zna se primarni cilj

Prošle ste sezone zabili 13, sad vam do te brojke nedostaje 11 pogodaka. Puno, zar ne? Može li se to napraviti na proljeće? Možda je malo pretenciozno pitati možete li opet biti najbolji Dinamov strijelac u HNL-u jer ipak vam je Soudani daleko pobjegao, dosad je zabio 10?

- Sad smo zapeli u tu priču o pogocima i individualnim dostignućima. Sve u redu, ali zna se koji je primarni cilj. Klub i momčad uvijek su na prvom mjestu. Glavni je cilj osvojiti naslov prvaka, tomu je sve podređeno. Logično, ako momčad bude igrala dobro, iskočit će i pojedinci. Tako i ja; prvo gledam momčad, a onda sebe. Ali mogu kazati jedno: ovo su mi zaista najbolje pripreme u životu! Nikada nisam tako dobro radio. I nemojte to shvatiti kao rečenicu koju će vam većina kazati nakon priprema. Zaista je tako, maksimalno sam spreman. Međutim, tu nije riječ samo o meni. Razgovaram sa suigračima, svi su sretni i zadovoljni ovim pripremama, izvrsnom atmosferom.

Toliko hvalite te netom završene pripreme. Što je Petev donio ovoj momčadi da sve izgleda tako dobro?

- Njegovim se dolaskom nastavilo ono što smo imali kod Zorana Mamića. Dolaskom Peteva vratili smo ono što smo imali prošle sezone kod Zokija, tu posebnu obiteljsku atmosferu koja nam svima godi, u kojoj se najbolje osjećamo.

Jeste li ovih dana na pripremama igrali možda svoj najbolji nogomet u karijeri?

- Pa, istina je da me išlo skoro sve. Ponavljam, odradio sam najbolje pripreme u životu. E, sad kreće ono pravo - prvenstvo. Tu trebam pokazati ono što znam, nastaviti ovu priču koja sam započeo na pripremama. Na proljeće ponajviše očekujem kontinuitet nastupa. Svakom napadaču treba kontinuitet igara da zabija golove. Jer vidite, kazali ste da sam prošlu polusezonu zabio samo dva gola. Točno, ali nisam igrao ni 50 posto utakmica. Malo igraš, malo ne igraš... Nije to to. Vjerujem da ću na proljeće opravdati očekivanja.

Možda ćete imati i više prilika za postizanje pogodaka. Vratio se Sammir, od njega se očekuje da napadače puni dobrim asistencijama.

- Sammir je sigurno kvaliteta i zna sve. Naravno, ima u Dinamu, vidjeli ste i sami, mnogo dobrih igrača.

Kako vam se čini mladi Brazilac Guilherme?

- Tek je došao, ali vidi se da je dobar. Vjerujem da će biti pojačanje, da će donijeti dimenziju više.

Ne gledam Rijeku

Naravno da se svakom razgovoru s bilo kojim dinamovcem moramo dotaknuti glavnog konkurenta za naslov - Rijeke. Eto, nije im uspio posao s Jelavićem... Možda je to dobro za Dinamo?

- Iskreno, ne gledam previše Rijeku. Ali ne govorim tu samo o sebi, već o svima nama. Ne zato što ne cijenimo ili ne poštujemo Rijeku, već jer smo fokusirani na sebe, na Dinamo. U ovom smo trenutku puni energije, zaista želimo dobiti sve utakmice ne proljeće i uzeti taj naslov prvaka. Nismo navikli na ovakvu situaciju, želimo svi skupa vratiti Dinamo gdje mu je mjesto, a to je prvo, naravno.

Svaka čast na optimizmu, ali može li Dinamo zaista dobiti sve utakmice i uzeti naslov prvaka?

- Gledajte, nogomet je nepredvidljiv sport. Uđe ti neki gol, ti promašiš nekoliko šansi i eto - ode neki bod. Tvrditi sto posto da ćeš dobiti sve utakmice jednostavno je nemoguće, ali znam da mi to možemo! Sve je u našim rukama. Ili nogama, kako hoćete. Vjerujem da ćemo nastaviti s dobrim igrama koje smo pružili na pripremama i da ćemo kad starta prvenstva biti još bolji.

Linker
19. svibanj 2024 02:40