BIVŠI TRENER MODRIH

Ardiles nakon prometne nesreće hitno helikopterom prevezen u bolnicu

Piše: HinaObjavljeno: 21. siječanj 2014. 11:28

Argentinski nogometni stručnjak Osvaldo Ardiles (64), koji je jednu sezonu vodio i zagrebački Dinamo, doživio je prometnu nesreću na Falklandskim otocima i helikopterom je hitno prevezen u bolnicu 'King Edward Memorial' u Stanleyju, glavnom gradu otoka zbog kojih su Argentina i Velika Britanija ratovale 1982. godine.

Težina njegovih ozljeda za sada nije poznata, međutim izvor iz bolnice otkrio je britanskim medijima kako 'Ardiles nije u životnoj opasnosti'. Nesreća se dogodila kada se kombi u kojem se osim Ardilesa nalazilo još pet osoba u jednom zavoju zanio i prevrnuo. Ardiles je na Falkandskim otocima snimao dokumentarni film zajedno s bivšim suigračem iz reprezentacije i Tottenhama Rickyjem Villom koji je u nesreći prošao bez ozljeda.

Ardiles je u dresu argentinske reprezentacije 1978. godine osvojio naslov svjetskog prvaka. Deset godina je bio član Tottenhama, a igrao je i za PSG, Blackburn, QPR i Swindon Town. U Swindonu je započeo trenersku karijeru, a vodio je i Newcastle, WBA, Tottenham, te niz drugih klubova no bez većih uspjeha.

Jednu sezonu je vodio i zagrebački Dinamo, tada Croatiju. Vodio je 'modre' kada su na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda, tada aktualnog europskog prvaka, odigrali 0-0. U nastavku natjecanja ostvarena je još pobjeda nad Sturmom, ali je Ardiles dobio otkaz nakon poraza od ManU-a u Zagrebu 1-2. Danas vodi nogometnu školu 'Ossie Ardiles Soccer School'.

Linker
29. travanj 2024 13:04