CROPIX
'SAMI PROTIV SVIH'

ARMADA JE NAKON OVOGA IZGUBILA POŠTOVANJE RIJEČANA Rujevicom danas caruju razjedinjenost i sukobi, i ne izgleda kao da će ubrzo okrenuti na bolje

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 26. studeni 2018. 20:39

Sjeverna tribina zamjenskog stadiona vrijeđanjem predsjednika Miškovića i trenera Bišćana, kao i bakljama na travnjaku, poslala je jasnu poruku istaknutu u službenim objavama na Facebooku. Pomirbe i dogovora s klubom nema! Bišćan i Pilipović su samo kap koja je prelila čašu, po mišljenju dijela Armade nakupilo se dosta toga posljednjih godina (nekomentiranje suđenja, odnos s Mamićem, omladinska škola, represija, Kantrida...).

Odnos na tribinama (300-tinjak prema 4500, otprilike 6-7 %) zapravo personificira odnos građana Rijeke prema navijačkom bojkotu. “Neutralna” Rujevica (istok, zapad) na uvredljiva skandiranja reagirala je zvižducima te se usprotivila bojkotu od strane najžešćih navijača. Bojkotu koji velika većina tih “neutralnih” Riječana ne podržava. Teško je govoriti u brojkama bez relevantnih anketa ili istraživanja, ali otprilike je tih 6-7 posto (i) odraz gradskih “žila kucavica”.

Valja istaknuti, Armada je bakljadom i vrijeđanjem istaknutih pojedinaca izgubila dio onih koji poštovali tzv. mirni prosvjed. Navijači imaju pravo na svoje mišljenje, no činjenica je da šutnjom i vrijeđanjima indirektno štete momčadi, a bakljama direktno (namjerno) oštećuju klupski budžet (i travnjak). Rujevicom, nažalost, danas caruju razjedinjenost i sukobi, ne izgleda kao da će ubrzo okrenuti “na bolje”, pri čemu valja istaknuti da Armada očito vodi (i) unutarnje “borbe” jer je očigledno sve više praznih stolica na sjeveru.

Sada im baš pristaje legendarni slogan istaknut na jednom transparentu tijekom bakljade - “Sami protiv svih”.

Linker
20. travanj 2024 17:29