SUDAR SVJETOVA

Barca se nada čudu na Nou Campu, Bayern u lovu na svoje deseto europsko finale!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. svibanj 2013. 20:03

Samo su tri kluba u europskoj povijesti nadoknadila minus od četiri gola iz prve utakmice - Real Madrid, Leixoes i Partizan. Kraljevski klub je u 3. kolu Kupa Uefe izgubio do Borussije M. 1:5, no u Madridu je slavio 4:0. Portugalski Leixoes je u 1. kolu Kupa kupova 1961. godine izgubio od La Chaux de Fondsa 2:6 no kod kuće je slavio 5:0, dok je Partizan u 2. kolu Kupa Uefa izgubio kod QPR-a 2:6, a u Beogradu je slavio 4:2.

Poraz u Münchenu bio je za Barcelonu jedan od četiri najteža u europskoj povijesti. Rezultatom 0:4 Katalonci su izgubili još tri puta pri čemu dva puta na Nou Campu, od Kölna u 3. kolu Kupa Uefa 1980. te od kijevskog Dynama u natjecanju po skupinama Lige prvaka 1997. godine. Blau Granu je identičnim rezultatom isprašio i Milan u finalu Kupa prvaka 1994. godine. Barca je dobila zadnjih deset domaćih ogleda protiv Nijemaca.

Bavarci u lovu za desetim finalom

Bavarci su u dosadašnjih 14 polufinala devet puta izborili finale, nakon čega su četiri puta osvojili pokal najbolje europske momčadi. Čak pet puta su u finalu igrali protiv Real Madrida pri čemu su četiri puta bili uspješniji, a samo jednom nisu uspjeli (2000.). Bayern je prije četiri godine na Nou Campu izgubio 4:0, u prvom susretu četvrtfinala LP, a u uzvratu je bilo 1:1. Bavarci su još tri puta izgubili na europskim gostovanjima 4:0.

Što sprema Vilanova?

Ako u prvoj utakmici koja je nudila veći manevarski prostor, nije napravio baš ništa, što bi Vilanova mogao spremiti za večerašnju utakmicu osim da izvede najbolju moguću momčad koju ima na raspolaganju, kaže joj da krene u juriš i nada se da Fortuna nosi Barcelonin dres. Vilanovu su zdravstveni problemi onemogućili da odradi pravu sezonu, da možda ugradi štogod svoje, ovako njegova je ekipa ostatak onog što je imao Guardiola, i kako sezona ide prema kraju sve se više ispuhava. Barcelona ne može ništa bitno preko noći primjeniti u stilu.

Linker
20. svibanj 2024 10:06