SUPERKUP

BARCELONA vs ATLETICO Katalonci su u sjajnoj formi, a vraća se i Messi

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 28. kolovoz 2013. 11:59

Barcelona je furiozno ušla u sezonu, ali ubrzo je postalo očito kako je visoka pobjeda u prvom kolu došla ponajprije zbog iskazanih slabosti Levantea. U sljedeće dvije utakmice Barcelona je imala mnogo teži posao, najprije u prvoj utakmici Superkupa protiv današnjeg rivala, a potom i u Malagi gdje je nastupila bez Lionela Messija kojeg je Gerardo Martino čuvao za danas.

Iako je Martino najavio Neymara u sastavu od prve minute protiv Malage, Brazilca u početnih 11 nije bilo, a trener se uoči uzvrata s Atleticom osvrnuo na njega:

- Ja bih također volio gledati Neymara u sastavu, ali imam obvezu paziti na sve igrače. Neymar je mlad dečko i sigurno ima kvalitete i želju, no to ne znači da još uvijek nije samo mladić. Moja je želja da on u Barceloni bude igrač 10 ili 12 godina, a ne da riješi moje probleme u jednoj ili dvije utakmice. Ne bih rekao kako ga imam na "piku", već radim ono što mislim da je najbolje za igrača.

Na izravno novinarsko pitanje hoće li Neymar biti u sastavu Argentinac nije htio odgovoriti. Mnogi mediji donose njegovo ime u početnom sastavu, baš kao što je to bio slučaj i u posljednjem prvenstvenom susretu, ali nikoga ne bi trebalo iznenaditi ako Neymar ne istrči od prve minute na Camp Nou.

Trenutno je mnogo važnija vijest povratak među 19 prijavljenih Lionela Messija koji će sigurno biti na terenu od početka. Zbog ozljede za današnji nastup ne konkurira Brazilac Adriano, baš kao niti Carles Puyol čija je ozljeda teže naravi.

Uoči uzvrata Superkupa iz Barcelone su javno počeli tražiti zaštitu za njihove zvijezde poput Lea Messija i Neymara na koje se navodno ide prežestoko. Pojavila se čak i priča kako je u prvom susretu u Madridu Diego Godin sugerirao svom igraču Mirandi neka ide žešće na Messija nakon što su shvatili da je Argentinac lakše povrijeđen. Sam Martino odbacio je takve insinuacije i nije htio polemizirati sa novinarima oko navoda.

Atletico Madrid je ovog ljeta ostao bez svog najboljeg igrača (Falcao), ali Atletico Madrid na početku sezone djeluje moćno. U prvenstvu je najprije sa 3-1 svladana Sevilla, a ovog vikenda Rayo je pregažen na Calderonu sa visokih 5-0. U međuvremenu su puleni Diega Simeonea ostavili i sjajan dojam u prvom susretu Superkupa.

Bez obzira na sjajne nastupe svoje momčadi Simeone konstantno "tupi" o Barcinoj prednosti:

- Barcelona je bolja od nas i normalno je da će dominirati i imati više prilika za gol, ali ostalo je još devedeset minuta i mi ćemo se spremiti kako bismo im odgovorili na najbolji mogući način. Što se mene tiče, volio bih kada bi igrali i Messi i Neymar, bilo bi atraktivnije za gledatelje. Nakon prvog susreta naša situacija nije idealna i svjesni smo kako na Camp Nouu moramo ići po pobjedu, a ja se nadam kako ću pronaći načina i da je ostvarimo.

Simeone je u Barcelonu poveo sve svoje igrače uključujući čak i trećeg vratara, a trenutno nema apsolutno nikakvih problema s izostancima

Linker
19. svibanj 2024 08:24