www3.pictures.gi.zimbio.com
EURO

Baroš više neće igrati za Češku

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. lipanj 2012. 12:39

Poraz od Portugala (1-0) u četvrtfinalu Europskog prvenstva označio je kraj reprezentativne karijere za češkog napadača Milana Baroša (30)...

Potvrdio je to glasnogovornik Češkog nogometnog saveza Jaroslav Kolar poslije utakmice u Varšavi.

- Baroš je svoju odluku priopćio suigračima u svlačionici i u ovom ga trenutku ne mogu citirati. Igrači i izbornik su reagirali velikim aplauzom koji je trajao oko pet minuta. Bio je to vrlo emotivan trenutak - kazao je Kolar.

Baroš je za reprezentaciju Češke odigrao 93 utakmice i postigao 41 pogodak. U Poljskoj i Ukrajini nije bio među strijelcima, ali ostat će upamćeno da je 2004. godine predvodio nacionalnu momčad do polufinala Eura u Portugalu. S pet je pogodaka bio prvi strijelac natjecanja.

S Liverpoolom je 2005. godine Baroš osvojio Ligu prvaka, ali karijera mu je otada uglavnom u silaznoj putanji. Igrao je kasnije za Aston Villu, Lyon i Portsmouth, a trenutno je član Galatasaraya.

Dodajmo da o kraju nastupanja za reprezentaciju razmišlja i kapetan češke vrste Tomaš Rosicky (31).

- Znam da više nisam najmlađi. Imao sam dosta problema sa zdravljem, tako da ću uzeti vremena da razmislim hoću li i dalje igrati za reprezentaciju. Volio bih nastaviti, ali nisam glup, znam da sam svakim danom sve stariji - istaknuo je veznjak Arsenala.

Linker
02. svibanj 2024 20:37