TEORIJA UROTE

Barzagli: Mi igrači ne potičemo tih ukletih 2-2; Xavi: Talijani i mi prolazimo skupinu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. lipanj 2012. 12:17

Andrea Barzagli, talijanski nogometni reprezentativac, se oporavio od ozljede, te konkurira za posljednji meč u skupini C Eura, u kojem Italija preko Irske lovi plasman u četvrtfinale...

- Spreman sam za igru. Čekam odluku našeg izbornika Prandellija da vidim hoću li igrati ili ne.

I to je bilo sve od talijanskih novinara na tu temu. Okrenuli su se iste sekunde mogućem rezultatu 2-2 Španjolske i Hrvatske, što bi automatski izbacilo Italiju s Europskog prvenstva, bez obzira na bilo kakav rezultat protiv irskih nogometaša.

- 'Ajde, molim vas, nemojte nas više pitati za tih 2-2. Nitko od nas igrača nije potaknuo priču o tom rezultatu. Radimo veliku pogrešku. Umjesto da se svi zajedno koncentriramo samo na sebe i našu utakmicu protiv Irske, mi pričamo o drugima. To zbilja može biti kontraproduktivno.

Opet, talijanski novinari nisu odustajali od moguće "zavjere" Hrvata i Španjolaca.

- Ma, ne razmišljamo o tome. Španjolska je svjetski i europski prvak, te je glupo sumnjati u motivaciju tog sastava. Kao i Hrvata. Očekujemo neizvjesnu završnicu skupine. Kako u njihovoj utakmici, tako i u našoj. Jasno, takav se rezultat već dogodio, pa ga se opet ne može potpuno zanemariti, ali nama je jedino bitno da pobijedimo Irsku i da obavimo svoj dio posla. Ostalo? Nije u našoj moći, bit će kako bude - zaključio je Barzagli.

- Iskreno, ne znam kako se igra na remi, niti nitko od nas. Znači, ne izlazimo na meč protiv Hrvata s mišlju da nam je remi dovoljan za prolaz. Igrat ćemo na pobjedu - rekao je veznjak Španjolaca Xavi.

- Mislim da će Italija proći u četvrtfinale. Dakako, zajedno s nama. Vjerujem u našu pobjedu protiv Hrvatske, kao što mislim da Italija zaslužuje pobijediti Irsku.

Xavi se čak i nešto više osvrnuo na igru Talijana.

- Ima nešto u talijanskoj reprezentaciji što me podsjeća na 2006. godinu kada su postali prvaci svijeta. U jako dobrom su ritmu i sigurno su jedni od najvećih suparnika nama i još ponekoj reprezentaciji za odlazak na europski vrh - zaključio je igrač Barcelone.

Linker
19. svibanj 2024 13:33