REUTERS
LOVA DO KROVA

BAVARCI NUDE BOGATSTVO ZA NOVO OTKRIĆE BORUSSIJE Kakav posao: Stigao u Dortmund za 2.5 milijuna, a sada odlazi na Allianz Arenu za 45 milijuna eura

Piše: HinaObjavljeno: 16. ožujak 2017. 18:29

Minhenski Bayern želi na ljeto dovesti veznjaka Borussije Dortmund 21-godišnjeg Juliana Weigla i spreman je za njega ponuditi 45 milijuna eura, objavili su u četvrtak njemački mediji.

Navodno trener Bayerna Carlo Ancelotti vidi Weigla kao idealnu zamjenu za Xabija Alonsa, koji na završetku ove sezone odlazi u igračku mirovinu.

Weigl je u Borussiju stigao u ljeto 2015. godine iz Bayernova gradskog rivala, drugoligaša Muenchena 1860, i to za samo 2,5 milijuna eura. Odmah je postao standardni prvotimac, a probio se i do njemačke reprezentacije.

Ukoliko se ostvari ovaj transfer, Weigl bi bio četvrti nogometaš Borussije koji je posljednjih godina završio u redovima najvećeg rivala. Prvo je otišao veznjak Mario Goetze i to dok je igrao u životnoj formi, pa napadač Robert Lewandowski, a prošle godine stoper Mats Hummels.

Goetze je u Bayernu uglavnom grijao klupu za pričuve i proteklog ljeta se vratio u Borussiju, a sada mu prijeti kraj karijere zbog zdravstvenih problema.

Linker
19. travanj 2024 07:40