CROPIX
PRIJELAZNI ROK ĆE OSTAVITI TRAGA

BESKOMPROMISNI MATJAŽ KEK POSLAO OŠTRU PORUKU SVLAČIONICI! 'Tko će me slijediti - super, a tko neće - imat će konflikt!'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 27. srpanj 2018. 16:16

Priznao je Matjaž Kek da mu nisu nimalo nedostajala druženja s novinarima, ali zato HNL sigurno jest. Pripreme su nužno zlo, a utakmice za bodove, natjecateljski karakter i sve tenzije koje nosi prvenstvena karavana ono što daje draž životu jednog kluba.

"Normalno da poslije svih tih tjedana, silnih treninga i pripremnih utakmica jedva čekamo da krene takmičarski nogomet. Još kad prvu utakmicu igraš doma onda je to još veći motiv za sve nas. Znamo dobro suparnika koji nam dolazi, momčad je to koja zaslužuje respekt i poštovanje, čestitke i dobrodošlicu u Prvu HNL. Naš cilj su bodovi i čvrsto vjerujem da ćemo i na terenu pokazati da su igrači odradili kvalitetne pripreme", istaknuo je Matjaž Kek.

Njegova je momčad pripremni period zaključila s osam pobjeda iz osam utakmica što ga nikako neće zavarati.

"Jesam li zadovoljan kako je momčad izgledala? Kako kada. U nekim dijelovima da, u drugima ne, ali to su pripremne utakmice u kojima igrači uglavnom nisu igrali 90 minuta. Meni je to bila informacija za neke stvari. Motivirano smo ulazili u te utakmice, ozbiljno ih shvatili, ali kada su tu dueli, kada se igra za bodove onda je to nešto drugo."

Puno prostora

Istaknuo je trener Bijelih i da još nije došao do onoga što želi od ove momčadi.

"Nismo još u potpunosti postigli ono što želim jer mislim da ova momčad ima veliki potencijal i dovoljno prostora da ide naprijed."

Iz riječkih redova otišao je samo Leovac, na odlasku je i Bradarić, a s obzirom da je već poznato kako Rijeka funkcionira ključno je pitanje je li dobro ili loše što su Bijeli pripreme odradili s kadrom koji bi nakon 31. kolovoza mogao izgledati bitno drugačije.

"Biste li vi bili sretni da je tako? Vjerojatno ne bi, pa nisam ni ja. Ali što ću gubiti energiju na to. Kapetan je bio izuzetno bitan, u životu na terenu i izvan terena, o Leovcu i njegovim kvalitetama ne treba uopće govoriti, budili smo ga iz mrtvih pa je otišao dalje. Kada se dogode odlasci razgovarat ćemo o tome, nije idealno, ali to je sudbina Rijeke. Ja razmišljam o onima koje imam, njih želim napraviti boljima i ako na samo jednom treningu netko napravi korak unatrag ja nisam zadovoljan."

Orgijanje menadžera

Kada je riječ o ciljevima Kek se inače ne želi rezultatski ograničavati, ali dobro je poznato da nije tip koji se miri s ulogom 'simpatičnog drugog'.

"Cilj je u svakoj utakmici biti bolji od suparnika znači da razmišljam o mjestu u vrhu. Ja stvarno nemam imperativ i ne želim da ga igrači imaju. A najave koje slušam i čitam su nogometni folklor, na kraju krajeva ne možeš reći da želiš biti zadnji. Jedino što tražim od igrača je da su svaki trening bolji i da tako žive, da tako izgrade svoju karijeru, tako će izgraditi momčad... Ako imaš mlitave, koji misle samo na sebe onda zaboravite uspjeh. Rijeka nije tako funkcionirala i neće dok sam ja ovdje."

Prijelazni rok, odnosno ono što će se oko njega dogoditi u ovih mjesec dana koliko je ostalo bitno će i odrediti mogućnosti Bijelih.

"Prijelazni rok je križ svih nas, to je orgijanje menadžera, očeva i stričeva... Ali politika kluba je sasvim jasna i što da ja kažem ako dođe ponuda. Ja samo želim da svi mi znamo na kojem smo putu, a to je da se razvijamo, budemo bolji, da damo sve za klub koji nas hrani i navijače koji su bili uz nas kada je bilo stvarno jeb... Tko će me slijediti ja ću biti sretan, a tko ne imat će konflikt."

Bit će zanimljivo

Osvrnuo se Kek i na konkurenciju.

"Dinamo je najavio izuzetan kvalitetan ulazak u sezonu, došlo je puno igrača, trener koji ima svoj gard i koji je prošao puno toga u izgradnji svoje karijere vani. Hajduk s goropadnim najavama, Osijek koji je svaki dan sve bolji pa će Rijeka morati biti izuzetno kvalitetna da bi im mogla parirati. Tu dolaze i Lokomotiva, Slaven Belupo, liga će sigurno biti zanimljiva", zaključio je Kek.

Linker
04. svibanj 2024 04:11