REUTERS/Suhaib Salem
BRZOPOTEZNA ODLUKA

BEZ MILOSTI! KLUPSKI ČELNICI OČITO SU ZABORAVILI NA DOGOVOR S MAMIĆEM U klubu vlada pravi rusvaj, a hrvatski trener će pošteno naplatiti rastanak

BEZ MILOSTI Težak poraz u Kupu presudio je hrvatskom stručnjaku na klupi Saudijaca
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. travanj 2019. 16:00

Zoran Mamić nije više trener Al Hilala. Nakon poraza u polufinalu tamošnjeg Kupa od Dawoouna s 0:5 čelnici kluba hladno su mu i brzopotezno uručili otkaz. To što je tri kola prije kraja prvenstva bio na 1. mjestu te što je nakon četiri kola u Ligi prvaka prvi na ljestvici, praktički osiguravši prolaz dalje, nije mu pomoglo. Takvi su tamošnji nogometni običaji. Uostalom, u Al Hilalu ove sezone vlada pravi rusvaj, u tom razdoblju upjeli su promjeniti čak tri predsjednika kluba, a brazilski trener Chumesca koji će zamjeniti Zorana Mamića bit će i treći trener.

Puno utakmica

Valja napomenuti da je Mamić klub preuzeo nakon prijelaznog roka, tako da on nije selektirao i birao igrače, a osim toga tri važna vezna igrača dugoročno su bila ozljeđena, i još se nisu oporavili. Ista priča vrijedi i za dva napadača. S tako skromnim rosterom bilo je teško izdržati neviđeni ritam jer je Al Hilal pod Mamićem odigrao 21 utakmicu u 82 dana, jednom su čak igrali kolo i za vrijeme reprezentativne akcije, bez svojih najboljih reprezenativaca, što je strogo zabranjeno pravilima FIFA-e.

Soccer Football - Club World Cup - Semi-Final - River Plate v Al Ain FC - Hazza Bin Zayed Stadium, Al Ain City, United Arab Emirates - December 18, 2018  Al-Ain coach Zoran Mamic gestures        REUTERS/Suhaib Salem
REUTERS/Suhaib Salem

Bogata otpremnina

No, zanimljivo je kako je Mamić dobio otkaz. Naime, s obzirom da ovog vikenda Al Hilal igra važnu prvenstvenu utamicu i u borbi je za naslov, s klupskim čelnicima se dogovorio da u polufinalu Kupa zaigra s rezervnom postavom. No, ta rezervna postava je teško nastradala, a klupski čelnici su očito zaboravili na dogovor. Naravno, Mamić neće loše financijski proći, ima čvrsti i bogati ugovor koji se mjeri u milijunima dolara, i koji će mu na kraju biti isplaćen.

Hoće li ostati na dosadašnjim nogometnim meridijanima ili krenuti negdje drugdje saznat ćemo uskoro.

Linker
01. svibanj 2024 10:32