cropix
UMORAN U MOSKVU

Bilić: Igor Štimac mi nije prijatelj, ali ga poštujem i bit ću njegov najveći navijač!

Nacija je ostala iznenađena s par upitnika, a volio bih da se popravi odnos prema njima, radi tih momaka i radi novog izbornika. To su Schildenfeld, Strinić i Dujmović
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. lipanj 2012. 23:31

Već sada bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić odrađuje posljednje dane u Hrvatskoj prije odlaska u Moskvu. Bilić se na HTV-u još jednom osvrnuo na odličan nastup u Poljskoj, koji na kraju ipak nije nagrađen prolaskom u četvtrfinale.

- Radili smo najbolje što smo mogli, dali smo sve od sebe, ali ovo nije vrhunac ove generacije. Momci su bili sposobni otići do kraja, ali puno se toga mora poklopiti i treba imati i malo sreće. Uživao sam u izborničkom mandatu iako su posljednje dvije godine bile teške.

Po povratku u Zagreb reprezentativci su bili tužni iako su se od prvenstva oprostili na častan način:

- Rasli smo iz dana u dan. Igrači su bili fenomenalni i ja sam im stalno govorio kako nitko nije trenirao niti radio više od nas, ali eto, nije išlo. Sada se idem okušati u klupskom nogometu, tko zna što će biti za nekoliko godina, ako će me opet htjeti ovdje, nisam siguran da bih prihvatio.

Ovaj put je prokomentirao i igrače koje ostavlja iza sebe.

- Ne želim nikoga izdvajati, igrali smo odlično kao ekipa. Nacija je ostala iznenađena s ovih par upitnika, a volio bih da se popravi odnos prema njima, radi tih momaka i radi novog izbornika. To su Schildenfeld, Strinić i Dujmović. Za Strinića su mi iz Saveza i mediji govorili da "on to ne može", ali ostavio je trag. Taj Strinić je imao protiv sebe Duffa, Maggija i Silvu, kasnije i Navasa, i odigrao je bez greške, kazao je bivši izbornik.

Bilić je u razgovoru za Novu TV prokomentirao je i novog izbornika. Igor Štimac formalno još nije zasjeo na klupu hrvatske reprezentacije, ali njegovo proglašenje će se dogoditi početkom srpnja....

- Igor i ja smo bivši suigrači. Ja ne krijem da nismo prijatelji, u smislu da idemo skupa na večere i družimo se. No, poštujemo se, popijemo zajedno kavu ako se vidimo... Mogu reći da tko god dođe, a izgleda kako će to biti on, želim mu svu sreću i bit ću najveći navijač Hrvatske. Očekuje ga težak posao, Štimca ili bilo koga drugoga. Već sam apelirao na medije da novom izborniku daju vremena, jer treba mu vremena. Kažu da ga nema, no to nije istina. Novom izborniku može se i mora dati vremena i mira. Jer to mu je nužno potrebno da bi ostvario svoje zamisli - rekao je bivši hrvatski izbornik ponovivši još jednom kako ništa ne zamjera sucu Starku.

- Sad mu ne zamjeram ništa, i on je čovjek. K tome, meni je vrlo simpatičan, jedan drag sudac. Dosta ljude gledam po crtama lica, po pogledu i mislim da je dobar čovjek. Ali točno, oštetio nas je, i to previše, baš 'muški'. Nije da smo mi subjektivni, isto kaže i cijela Europa. No i dalje vjerujem da je ljudski pogriješio, da jednostavno nije vidio ili nije vidio dovoljno da sankcionira Španjolce kaznenim udarcem - zaključio je Bilić.

Linker
08. svibanj 2024 14:07